ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντοπίστηκαν τρία πλοιάρια με μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Σε συναγερμό τέθηκε η Λιμενική Αστυνομία

ΚΥΠΕ

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον εντοπισμό τριών πλοιαρίων στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στα οποία, επιβαίνει αριθμός παράτυπων μεταναστών.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το πρώτο σκάφος έγινε αντιληπτό από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας γύρω στις 15.00 την Τετάρτη. Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και μισή ώρα αργότερα το πλοιάριο οδηγήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Εκεί έγινε καταγραφή των στοιχείων των 19 επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο πλοιάριο βρίσκεται λίγο έξω από το Κάβο Γκρέκο και σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις σε αυτό επιβαίνουν άνω των 100 προσώπων. Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας αναμένεται να προσεγγίσει το πλοιάριο προκειμένου να οδηγηθεί στη μαρίνα Αγίας Νάπας για καταγραφή των στοιχείων των επιβαινόντων, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο «Πουρνάρα».

Όσον αφορά το τρίτο πλοιάριο, επίσης στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, αναμένται να οδηγηθεί με τη συνοδεία σκάφους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη μαρίνα Αγίας Νάπας γύρω στις 23.00 το βράδυ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 70 επιβαίνοντες. Αναμένεται με την άφιξη τους στη στεριά να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και να οδηγηθούν στο «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση