ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο άκατος της Λιμενικης και Ναυτικης Αστυνομιας

ΚΥΠΕ

Νέα άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε την Πέμπτη στο Κάβο Γκρέκο. Πρόκειται για 14 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα ήταν ασυνόδευτο. Μέλη της αστυνομιας προχώρησαν στην σύλληψη 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνιας της Αστυνομιας «λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα χθες, τα ραντάρ της Λιμενικης και Ναυτικης Αστυνομιας εντόπισαν να κινείται βάρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές».

Σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο άκατος της Λιμενικης και Ναυτικης Αστυνομιας η οποία «εντόπισε την βάρκα το μήκος της οποίας ήταν 7 μέτρα στην οποία επέβαιναν 21 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων οι 14 ήταν άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά, εκ των οποίων το ένα ήταν ασυνόδευτο».

Διαπιστώθηκε ότι η βάρκα τους έμπαζε νερό και στο σημείο έσπευσε και δεύτερη άκατος της Λιμενικης και Ναυτικης Αστυνομιας με στόχο την μεταφορά των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast.

Μέλη της αστυνομιας «προχώρησαν σε έλεγχο των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους οι μετανάστες και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Προσωρινό Κεντρο Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η αστυνομία «ένας εκ των μεταναστών φαίνεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας. Μέλη της αστυνομιας προχώρησαν στην σύλληψη του 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν και υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση