ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ναι» για αστυνομική προστασία στον Σταυριανό

Εξέφρασε φόβους για τη ζωή του

24news team

Το πράσινο φως άναψαν οι αρμόδιες Αρχές για την προστασία του Πανίκου Σταυριανού μετά από αίτημα του, επικαλούμενος φόβους για την ασφάλεια του.

Όπως πληροφορούμαστε, μετά από αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας, κρίθηκε αναγκαίο να παραχωρηθεί προστασία στον ιατροδικαστή. 

Θυμίζουμε πως ο ιατροδικαστής, με επιστολές του έκανε λόγο για παραβίαση της δίκαιης δίκης και των δικαιωμάτων του ενώ ανέφερε πως κρίθηκε και καταδικάστηκε πριν ακουστεί τόσο από τους ποινικούς ανακριτές όσο και από τον Τύπο.

Σημειώνεται πως η επιστολή εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Γενικό Εισαγγελέα με κοινοποίηση τον Αρχηγό Αστυνομίας, ζητώντας την προστασία της Αστυνομίας αφού ο ίδιος θεωρεί πως προκύπτουν θέματα για την ασφάλειά του.

Το πόρισμα δείχνει ευθύνες στον ιατροδικαστή

Το ογκωδέστατο πόρισμα, το οποίο αποτελείται από 92 σελίδες, ρίχνει ευθύνες σε τρεις αστυνομικούς και στον ιατροδικαστή.

Ο εν λόγω ιατροδικαστής, σύμφωνα με τα γεγονότα, κλήθηκε και διεξήγαγε νεκροψία στο σημείο, ωστόσο, ετοίμασε έκθεση μετά από 9 μήνες. Αυτός αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του 26χρονου, προήλθε από εσωτερικά τραύματα συνέπεια πτώσης από ύψος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν τρίτα πρόσωπα αναμεμιγμένα. Επίσης, στην έκθεσή του σημείωνε ότι δεν υπήρχαν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια, αλλά επρόκειτο για αυτοκτονία.

Σημειώνεται πως τόσο οι αστυνομικοί στους οποίους αποδίδονται ευθύνες όσο και ο ιατροδικαστής δεν είναι εν ενεργεία καθώς έχουν αποσυρθεί από τα καθήκοντά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση