ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστηριώδες ψάρι νεκρό στα κατεχόμενα (pics)

Δείτε φωτογραφίες

Αλιγάτορας εντοπίστηκε στο φράγμα Κιόνελι στα κατεχόμενα την Κυριακή (28/6).

Πρόκειται για είδος ψαριού που εντοπίζεται πρώτη φορά στην περιοχή.

Σύμφωνα με την σελίδα Cyprus Wildlife Research Institute το συγκεκριμένο ψάρι, το οποίο βρέθηκε νεκρό, ήταν μήκους περίπου 112 cm, και ζύγιζε 10 κιλά. 

Η ακριβής ονομασία του ψαριού είναι alligator gar και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο είναι το μεγαλύτερο είδος στην οικογένεια gar και μεταξύ των μεγαλύτερων ψαριών γλυκού νερού.  Ο αλιγάτορας είναι ερπετό που ανήκει στην οικογένεια των κροκόδειλων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι που ζει στη Βόρεια Αμερική και μπορεί να φτάσει σε μέγεθος τα 2,5 έως 3 μέτρα και βάρος τουλάχιστον 91 κιλά.  

Παράνομα εισήχθη στα κατεχόμενα το «ψάρι- αλιγάτορας» σύμφωνα με τις «κτηνιατρικές υπηρεσίες»

Δεν υπήρξε αίτημα για εισαγωγή για χρήση σε ενυδρείο ή ζωολογικό κήπο για το «ψάρι - αλιγάτορας» (Atractosteus Spatula) και μάλλον αυτό εισήχθη παράνομα στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση των «κτηνιατρικών υπηρεσιών» του ψευδοκράτους.

Υπενθυμίζεται ότι, στις όχθες του φράγματος στο Κιόνελι εντοπίστηκε από πολίτες το Σάββατο νεκρό το ψάρι μήκους 112 εκατοστών και βάρους 10 κιλών, το οποίο χθες παρέλαβαν «λειτουργοί» του «ιδρύματος άγριας φύσης» για νεκροψία.

Σε σημερινή ανακοίνωση των «κτηνιατρικών υπηρεσιών» αναφέρεται ότι έχει γίνει έρευνα κατά πόσον υπήρξε αίτημα για εισαγωγή του ψαριού στα κατεχόμενα με αρνητικά αποτελέσματα και πιθανόν το «ψάρι- αλιγάτορας» να εισήχθη παράνομα.

Όπως αναφέρεται, το ψάρι υπολογίζεται να είναι 10 χρόνων ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 μέτρα και 160 κιλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X