ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί - Οι δρόμοι που επηρεάζονται

Πώς επηρεάζεται η κίνηση

Ανακοινώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί, στη Λευκωσία. Οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Στάδιο ΓΣΠ και κατευθύνθηκαν προς τα φώτα Καλησπέρα, όπου πραγματοποιούν ολιγόλεπτη στάση, αποκόπτοντας για μερικά λεπτά τη λεωφοριολωρίδα. Στην περιοχή βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, για διασφάλιση της απρόσκοπτης διέλευσης των οχημάτων.

Ακολούθως, οι οδηγοί ταξί θα κατευθυνθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο, διαμέσου της λεωφόρου Αθαλάσσας. Από εκεί θα ακολουθήσουν διαδρομή από τις λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη – Γρίβα Διγενή και από τη διασταύρωση Μετοχίου, θα πορευθούν προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, μέλη της Αστυνομίας θα συνοδεύουν τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς, ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται και σε κύριες οδικές διασταυρώσεις, με σκοπό την παροχή τροχαίων διευκολύνσεων και την απρόσκοπτη διακίνηση της τροχαίας κίνησης.

Όπως έχει ανακοινώσει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί η σχετική απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, ως πρώτο μέτρο, έπειτα από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια τμήματα, κατά τις οποίες "έπαιρναν υποσχέσεις χωρίς να επιλύονται τα προβλήματα του κλάδου".

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως αναφέρεται, είναι "η πειρατεία (Ιδιωτικά- υπεραστικά-τουρκοκυπριακά- αυτοκίνητα ενοικιάσεως - εφαρμογές «applications»-ιστοσελίδες), η τροποποίηση της Νομοθεσίας του 2019 για επαγγελματικές άδειες (χωρίς διαβούλευση με τους επαγγελματίες) καθώς και οι λεωφορειολωρίδες και τα αεροδρόμια (24ωρη αστυνόμευση και εποπτεία)".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση