ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θαμώνες χόρευαν σε club στη Λεμεσό - Συνελήφθη security

Υπάλληλοι δούλευαν χωρίς safepass

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 5,600 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Από τους ελέγχους προέκυψαν συνολικά 12 καταγγελίες σε υπεύθυνους υποστατικών, με τις καταγγελίες να αφορούν υπαλλήλους ή διαχειριστές που δεν έφεραν προστατευτική μάσκα ή δεν είχαν στην κατοχή τους safe pass, ιστάμενους και υπεράριθμους πελάτες, καθώς επίσης εξυπηρέτηση πελατών σε μπαρ και θαμώνες που χόρευαν, παραβιάζοντας τα σχετικά διατάγματα.


Θλίψη: «Έσβησε» ο Κύπριος ηθοποιός και μουσικός Γιώργος Χριστοδουλίδης


Μεταξύ των καταγγελιών, επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο €4,000 σε διαχειριστή υποστατικού στη Λάρνακα, στο οποίο εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν και να εξυπηρετούνται στο μπαρ, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων.

Εξώδικα πρόστιμα €1,500 επιβλήθηκαν σε διαχειριστές άλλων τριών υποστατικών σε Λεμεσό και Λάρνακα για μη διενέργεια ελέγχου safe pass στην είσοδο, για υπαλλήλους που δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες, καθώς και για υπεράριθμους και ιστάμενους πελάτες.

Επίσης, εξώδικο πρόστιμο €8,000 επιβλήθηκε στον υπεύθυνο νυχτερινού κέντρο στη Λεμεσό, στο οποίο εντοπίστηκαν υπάλληλοι να εργάζονταν χωρίς safe pass και θαμώνες να εξυπηρετούνται στο μπαρ και να χορεύουν.

Το συγκεκριμένο υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού και χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, ενώ σε αυτό εντοπίστηκαν θαμώνες να καπνίζουν. Εξάλλου, 30χρονος φρουρός ασφαλείας, ο οποίος εντοπίστηκε να εργάζεται στο συγκεκριμένο υποστατικό χωρίς άδεια, συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το τελευταίο 48ωρο προέκυψαν επίσης 41 καταγγελίες πολιτών, που στην πλειονότητά τους αφορούσαν μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X