ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπελάδες για Βέρτη και Κύπριο ψευτογιατρό για εμβολιασμό «μαϊμού»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, εκδικάζεται παρόμοιας φύσης υπόθεση

24news team

Το «protothema», μέσα από δημοσίευμά του, γνωστοποίησε πως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατά του Νίκου Βέρτη, του στενού συνεργάτη του, Χαράλαμπου Καμπά και Κύπριου ψευτογιατρού που εμβολίασε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, με άγνωστο υγρό πάνω από 30 άτομα, τον Απρίλιο του 2021 προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες του γνωστού τραγουδιστή.

Η εν λόγω υπόθεση, όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2022 μετά από καταγγελία δύο μουσικών που ανήκαν στην ορχήστρα του Νίκου Βέρτη. Ο ένας εξ αυτών προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστων και ο άλλος ήταν μάρτυρας στη μήνυση. Μάλιστα, ο μεν πρώτος παραιτήθηκε ενώ ο δε δεύτερος απολύθηκε από την ορχήστρα.

«Μετά την εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών, σύμφωνα με αυτήν, οι εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Βέρτης για τα εμβόλια-μαϊμού δεν έπεισαν τον εισαγγελέα»

Το «protothema» στο δημοσίευμα του αναφέρει: «Ο Νίκος Βέρτης παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα απάτης από τον ψευτογιατρό που έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής, αλλά διαφώνησε με όσα ισχυρίζονται οι δύο πρώην μουσικοί του. Μάλιστα, έχει καταθέσει αγωγές εναντίον τους, τρεις για κάθε μουσικό, θέλοντας να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του για όσα καταγγέλλουν. Ωστόσο, μετά την εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών, που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο. Σύμφωνα με αυτήν, οι εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Βέρτης για τα εμβόλια-μαϊμού δεν έπεισαν τον εισαγγελέα. Έτσι, ο τραγουδιστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε κατ’ εξακολούθηση κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού και ηθική αυτουργία για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Καμπάς, ενώ ο Κύπριος ψευτογιατρός κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί η βοήθεια των κυπριακών αρχών για την προαναφερθείσα υπόθεση κάτι που αν στην πορεία συμβεί οι διωκτικές αρχές του νησιού είναι έτοιμες να συμβάλλουν βοηθώντας στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, εκδικάζεται παρόμοιας φύσης υπόθεση, μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση