ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ατάκες του Μόρφου που μας «κούφαναν» - Από τον Αστερίξ στο γ...σι (pic/vid)

Ο Μητροπολίτης ασχολείται περισσότερο με τη σεξουαλική ζωή των πολιτών παρά με τα καθήκοντα του

24news team

Ότι κι αν ξεστομίσει πλέον ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, δεν θα μας ξαφνιάσει. Μετά και την τελευταία του «παρέμβαση» απαντώντας για το κατά πόσον θα κοινωνούσε μια γυναίκα ανύπαντρη, ο Μητροπολίτης με την απάντησή του, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα προκαλώντας, για ακόμα μια φορά, σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης διερωτήθηκε γιατί υπάρχει ο γάμος, δίνοντας την απάντηση: «Λέγεται γάμος γιατί επιτρέπει το γ@.. Έτσι εν οι λέξεις παιδί μου. Η ελληνική γλώσσα των σοφών είναι σαφές. Το γ... μέσα στον γάμο είναι ευλογημένη πράξη, έξω από τον γάμο δεν είναι».

Στις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο Μητροπολίτης, προτιμά να μιλά περισσότερο για το πως τα άτομα θα προσαρμόζουν τη σεξουαλική τους ζωή, παρά να ακολουθεί το λόγο του Θεού. Με αφορμή λοιπόν το τελευταίο «χτύπημα» του Μητροπολίτη θυμηθήκαμε κάποιες από τις ομιλίες του που μας «έκαψαν».

Ποια εργαστήρια και φανφάρες… ο Αστερίξ είχε ανακαλύψει τον κορωνοϊό από το 2017

Εν μέσω πανδημίας, ο Μητροπολίτης βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει το τεύχος του αγαπημένου κόμικ με τίτλο «Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός» (κυκλοφόρησε το 2017), για να δικαιολογήσει πως οι απόψεις του για τον κορωνοϊό δεν αποτελούσαν σημάδια συνωμοσιολογίας.

Συνοπτικά, η πλοκή της συγκεκριμένης έκδοσης αναφέρει: «Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. όπου όλη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διασχίζεται από δρόμους και λεωφόρους που εκτός από το αγαθό της μετακίνησης τώρα προσφέρουν και την υπέρτατη τέρψη του μηχανοκίνητου αγώνα. Και τι πιο κατάλληλο για να αναδείξει τον λαμπρό πολιτισμό της και τη σοφία του ο Ιούλιος από έναν αγώνα με κάρα και άρματα, με οδηγούς Βενέτους, Ετρούσκους, 'Ελληνες, Λουζιτάνους, Γότθους, Αιγύπτιους κ.λ.π, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεν, ο νικητής θα είναι... Ρωμαίος δε. Και θα είναι αγώνας με όλα τα ευγενικά γνωρίσματα που όλοι καλά γνωρίζουμε: σπρωξίματα, παγίδες, ντοπαρίσματα, κόλπα και νοθεία. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα κάνουν άνω κάτω τον αγώνα ιδίως όταν ο αντίπαλος τους είναι ο ένας και μοναδικός Καίσαρας...».

Οι δύο ήρωες συμμετέχουν στο μεγάλο γκραν πρι που διοργανώνει ο Ιούλιος Καίσαρας και μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τον μυστηριώδη μασκοφόρο αρματοδρόμο «Κορωνοϊό» (Coronavirus). Δεν πρόκειται ακριβώς βεβαίως για προφητεία, αφού ο όρος «κορωνοϊός» δεν είναι σημερινός. Ωστόσο ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει άλλη άποψη. «Είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Η «επιστημονική» ανάλυση για τους ομοφυλόφιλους

Σάλο είχε προκαλέσει στο παρελθόν η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης, στο πλαίσιο ομιλίας του είχε εξηγήσει «επιστημονικά» γιατί υπάρχουν οι ομοφυλόφιλοι.

Κατά τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Μόρφου το «πρόβλημα» δημιουργείται από τους γονείς και τις προτιμήσεις τους κατά την σεξουαλική συνεύρεση! Συγκεκριμένα αναφέρει πως αν η ερωτική γίνεται από τον πρωκτό και οι γυναίκες αρέσκονται σε αυτό, τότε η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος.

Μάλιστα, τότε ο Μόρφου το είχε πάει και στο επόμενο στάδιο σημειώνοντας πως οι gay έχουν τη μπόχα της ομοφυλοφιλίας. Όπως είχε αναφέρει, «ένας πολύ όμορφος νεαρός πέρασε μπροστά από έναν μοναχό και βρωμούσε με τη μυρωδιά της ομοφυλοφιλίας την οποία αναγνώρισε αμέσως ο μοναχός».

«Είπα στην Παναγία να μου δώσει κορωνοϊούλη»

Η στάση του Μητροπολίτη Μόρφου κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας, καθώς δεν φαινόταν να ανησυχεί ιδιαίτερα για τον εαυτό του.

Όταν ο Μητροπολίτης είχε νοσήσει είπε χαρακτηριστικά: «Ασθένησα, αλλά όμως ιδού, ζω!», λέγοντας μάλιστα πως είχε παρακαλέσει την Παναγία να του στείλει «κορωνοϊούλη» εξηγώντας ότι αμάρτησε για αυτό και προσβλήθηκε από τον ιό. «Τι ωραία ασθένεια, απλά ταπεινώνει», είπε ανάμεσα σε άλλα.

«Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και νομίζουν πως είμαι Superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, δεν μου δίνεις, ένα κορωνοϊούλη. Και παρά να είμαι ένας φαντασμένος, υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Η Παναγία μας άκουσε. Ήταν πολύ ήπιο, σαν να μου έδωσε άδεια η Παναγία να ξεκουραστώ.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση