ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο έτσι πας στο Τρόοδος - Το σκηνικό του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και το απόγευμα, στα νότια, μέχρι νοτιοδυτικοί, το πρωί μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια για να καταστεί το απόγευμα μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος στη θερμοκρασία και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Λόγω παγετού και της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι Προδρόμου – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Πλατρών – Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές, το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Στις κεντρικές αρτηρίες των πόλεων αναμένεται να παρατηρηθεί η καθημερινή, αυξημένη, πρωινή κίνηση.

Σε διάφορες περιοχές λόγω εκτέλεσης εργασιών είναι πιθανό να επηρεάζεται η ομαλή διέλευση των οχημάτων. Δείτε εδώ τις περιοχές όπου εκτελούνται εργασίες.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί στις διακινήσεις τους, καθώς λόγω των βροχών που έπεσαν σε διάφορες περιοχές, οι δρόμοι είναι ολισθηροί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση