ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονή Αββακούμ: Το «θαύμα» με τον καρκίνο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις διερευνά η Αστυνομία για την συγκεκριμένη υπόθεση

24news team

Σε σοκ βρίσκεται η κοινωνία και κυρίως η Εκκλησία της Κύπρου, από τα σκάνδαλα οικονομικής και όχι μόνο φύσεως που φαίνεται να διαπράχθηκαν εντός της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο με τα υποτιθέμενα θαύματα που γίνονταν στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ από τα οποία οι μοναχοί εκμεταλλεύονταν τους πιστούς εξασφαλίζοντας υπέρογκα ποσά από δωρεές και εισφορές.

Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα του Tik Tok και αποτελεί απόσπασμα από εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση, μοναχός φαίνεται να μιλά σε πιστούς και να τους λέει πως με τη βοήθεια των αγίων κατάφερε να θεραπεύσει γυναίκα καρκινοπαθή.

Όπως αναφέρει ο μοναχός, η συγκεκριμένη κυρία πέρασε διάφορα στάδια του καρκίνου κάνοντας επεμβάσεις και άλλα διάφορα. Όταν πήγε στη Μονή την σταύρωσε ο μοναχός με τον σταυρό του Αγίου Πορφυρίου και με τα λείψανα του Αγίου Αββακούμ και τότε η γυναίκα ανέφερε πως ο γιατρός της είπε πως δεν υπάρχει καρκίνος.

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις διερευνά η Αστυνομία

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις όσον αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, διερευνά η Αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου.

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή διερευνούμε δύο ξεχωριστές υποθέσεις».

«Η μια αφορά την καταγγελία που έγινε από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής» για την οποία η καταγγελία έγινε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Όπως σημείωσε, «η υπόθεση αυτή αφορά καθαρά οικονομικής φύσεως θέματα και ανέλαβε τη διερεύνηση Ομάδα Ανακριτών από την Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος». Ο κ. Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έχουν ληφθεί καταθέσεις, έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια, ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων, τα οποία αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τους ανακριτές για να δούμε πωώς προχωρά η διερεύνηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Η δεύτερη πτυχή της υπόθεσης, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, «που διερευνούμε αυτή την στιγμή, την οποία διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου, είναι οι καταγγελίες που έχουμε δεχθεί από αριθμό μοναχών της συγκεκριμένης Μονής». Πρόσθεσε ότι «κάποιοι ήδη έχουν δώσει κάποιες αναφορές και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ληφθούν καταθέσεις και από τους υπόλοιπους σε σχέση με τις δικές τους καταγγελίες που αφορούν αδικήματα όπως επίθεση, απειλή βιαιοπραγίας και άλλα αδικήματα, τα οποία επίσης αυτή τη στιγμή διερευνώνται και λαμβάνονται καταθέσεις».

Ερωτηθείς αν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας έχει δώσει ήδη κατάθεση ή άλλα πρόσωπα, ο κ. Ανδρέου απάντησε καταφατικά, επαναλαμβάνοντας ότι θα κληθούν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν δώσει ακόμα καταθέσεις και συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, αφού πρώτα αξιολογηθούν κάποια τεκμήρια, κάποια δεδομένα, τα οποία έχουν μπροστά τους οι ανακριτές, ώστε να μπορέσουν μετά την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού για να συνεχίσει η λήψη καταθέσεων από πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται από διάφορους Οργανισμούς. Από εκεί και όπου θα χρειαστεί να ληφθούν κάποιες καταθέσεις ή να γίνουν έρευνες ή εξετάσεις, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που έφερναν τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Μονής να καταθέτουν σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «θα ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είτε αυτά είναι καταγγέλλοντες, παραπονούμενοι εν πάση περιπτώσει για οποιοδήποτε αδίκημα είτε θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν για τις υποθέσεις τις οποίες διερευνούμε».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση