ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

ΜΜΑΔίτης αποζημιώθηκε με χιλιάδες ευρώ – Έφαγε ξύλο από Ομονοιάτες

Το μέλος της ΜΜΑΔ τραυματίστηκε σε επεισόδια το 2009

Έντεκα χρόνια μετά, δικαιώνεται με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο ενάγων, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής δύο ουλαμών της ΜΜΑΔ που μετά από ένταση που προκλήθηκε, κλήθηκαν να εγκατασταθούν έξω από την βόρεια κερκίδα, σε αγώνα που διεξήχθη στις 17/1//2009 στο ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ.

Το μέλος της ΜΜΑΔ, αποζημιώθηκε με ποσό ύψους €35,000 σε για σωματικές βλάβες που υπέστη ενώ εκτελούσε καθήκον.

Στην απόφαση του δικαστηρίου, αναφέρονται γεγονότα: «Eκατοντάδες φίλαθλοι της Ομόνοιας βγαίνοντας από το γήπεδο με άγριες διαθέσεις, πετούσαν προς το μέρος των αστυνομικών αιχμηρά αντικείμενα, πέτρες, γυαλιά και σίδερα. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί περικυκλώθηκαν από τους οπαδούς της Ομόνοιας και ο ενάγων κτυπήθηκε από πέτρα στο αριστερό πόδι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ακινητοποιημένος. Για την προστασία του οι συνάδελφοί του έβαλαν πάνω του τις ασπίδες για να μην τον καταπλακώσουν τα αντικείμενα που έριχναν οι οπαδοί της Ομόνοιας. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο Γενικό Νοσοκομείο, το ίδιο το ασθενοφόρο δέχθηκε επίθεση από οπαδούς, γεγονός που δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της έντασης που επικρατούσε στον εν λόγω αγώνα».

Το μέλος της ΜΜΑΔ, μεταφέρθηκε εν τέλει στο Γενικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε συντριπτικό κάταγμα κνήμης δεύτερου βαθμού «Gustillo» και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του.

Το Δικαστήριο, έκρινε ότι το κράτος έφερε ευθύνη εφόσον όφειλε να επανδρώσει για την αστυνόμευση του αγώνα καλύτερα τη ΜΜΑΔ και έκρινε ότι τα 59 μέλη της ΜΜΑΔ δεν ήταν αρκετά για να αστυνομεύσουν τέτοιο υψηλού κινδύνου αγώνα.

Στιγμιότυπου από τα επεισόδια από το κλειστό κύκλωμα

«Είναι φανερό ότι δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από την Αστυνομία σε σχέση με τους κινδύνους που ελλόχευαν στον επίδικο αγώνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του δικαστηρίου.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε κερδίσει στον συγκεκριμένο αγώνα με 0-1.

(**Οι φωτογραφίες είναι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα επεισόδια μέσω του κλειστού κυκλώματος του ΓΣΠ )

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X