ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητροπολίτης Πάφου: «Η Εκκλησία, θεωρεί τα εμβόλια ως ευλογία»

Τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό και τον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος

ΚΥΠΕ

Το κέντρο εμβολιασμού walk-in στην πρώην οικία Επάρχου, επισκέφτηκε σήμερα η  Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, είπε πως «σήμερα τα ποσοστά (εμβολιασμού) με την πρώτη δόση είναι 71,7 % παγκύπρια και για τη δεύτερη δόση το 63,2%». Επίσης στα walk – in που έχουν ανοίξει παγκύπρια έχουν εμβολιαστεί, όπως είπε, 6.000  πολίτες. Επίσης, είπε πως για τις ηλικίες 16- 17 ετών περίπου 4.664 εμβολιάστηκαν.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και την ΓΔ του Υπουργείου Υγείας για την παρουσία τους στην Πάφο ώστε να προωθήσουν το θέμα των εμβολιασμών, ενώ προχώρησε και σε μια δήλωση η οποία αναμένεται να συζητηθεί, λόγω αντίθετης άποψης που εκφράζεται δημόσια από άλλους Μητροπολίτες. 

Η Εκκλησία, είπε, θεωρεί τα εμβόλια ως ευλογία, σημειώνοντας πως είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ως αναχαίτιση της πανδημίας. Παράλληλα, ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο άβουλο ον, αλλά του έδωσε την ελευθερία και τη λογική για να μπορεί να βρίσκεται καθημερινά επί ποδός και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Αυτός, συνέχισε, φωτίζει τους επιστήμονες και τους ιατρούς να βρουν φάρμακα και εμβόλια και να ξεπεράσουμε τη δυσκολία. Για αυτό και θεωρούμε, είπε, «ότι όσοι, είτε θρησκευόμενοι είτε μη, βάζουν τη θρησκεία μπροστά ως εμπόδιο για να εμβολιαστούν, είναι δική τους προσωπική τους πεποίθηση».

Δηλώσεις κ. Γιαννάκη και Φαίδωνος

H ΓΔ του Υπουργείου Υγείας, είπε ακόμη πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός από υπαλλήλους των ξενοδοχείων, επίσης εμβολιάστηκε. Πρόσθεσε πως η Πάφος αυτή την στιγμή παίρνει την πρωτιά, στέλνοντας το μήνυμα στον κόσμο ότι σήμερα στις εντατικές έχουμε ένα ή δύο άτομα από Πάφο που είναι διασωληνωμένοι. Αυτό συνέχισε, λέει ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να εμβολιάζεται, να τηρεί τα μέτρα του για να μειωθούν οι νοσηλείες στις εντατικές, στα νοσοκομεία και ο τόπος να πάει μπροστά για το καλώς νοούμενο συμφέρον της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, του εαυτού μας και όλων των συνανθρώπων μας, που μας ακολουθούν.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας  Φαίδωνος είπε πως εκ μέρους του Δήμου Πάφου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον κ. Χατζηπαντέλα και στην κ. Γιαννάκη αλλά και σε όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και στον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για να έχουν σήμερα αυτά τα αποτελέσματα και τους πιο ψηλούς εμβολιασμούς ποσοστιαία στην Πάφο.

Οι  εμβολιασμοί, συνέχισε, συνδυάζονται με σχεδόν μηδενικές νοσηλείες στις εντατικές Παφιτών και με το πιο χαμηλό ποσοστό θετικών κρουσμάτων, τονίζοντας πως αυτό σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν και κάποιοι άνθρωποι κουράστηκαν.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε πως με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις προσωπικές επιλογές καθενός, πρέπει να αναλογιστούμε τις συλλογικές ευθύνες, που έχουμε έναντι της οικονομίας, της κοινωνίας και γενικά του τόπου μας. Για αυτό, ανέφερε, “θα συνεχιστεί στην πόλη της Πάφου μια τεράστια προσπάθεια διαφώτισης, ενημέρωσης”, τονίζοντας ωστόσο, “πως κανένας δεν θα εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί και κανένας δεν θα συρθεί χωρίς την προσωπική την επιλογή του να εμβολιαστεί”.

Είπε ακόμη πως με τη δύναμη της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, το σωστό και η επιστήμη θα νικήσουν. Είπε ακόμη πως ως Δήμος Πάφου θα συμβάλουν στη μεγάλη εκστρατεία περαιτέρω ενημέρωσης και περαιτέρω πληροφόρησης.  Το γεγονός ότι λειτουργεί στον ίδιο χώρο κέντρο εμβολιασμού walk- in αλλά και συνεργείο για τη διενέργεια  rapid test είναι για να δοθεί, όπως είπε, και η επιλογή σε μη δικαιούχους του ΓεΣΥ. 

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα στην Πάφο, εμβολιάστηκε το 80%, είπε ο Υπ. Υγείας

Το 80% των δημοτών της Πάφου έχουν ήδη εμβολιαστεί, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα εξαιρετικά.
 
Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις κατά τα εγκαίνια του κέντρου εμβολιασμού walk-in, στην πρώην οικία Επάρχου κάλεσε το κοινό να εμβολιαστεί. “Να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας να τα καταφέρουμε και να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού”, είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο να γίνουν ενέργειες και να ενισχυθεί η προσπάθεια από τον ιδιωτικό τομέα λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε πως ήδη χθες είχαν μια μαραθώνια συνεδρία με την ΓΔ του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη στο Γενικό Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της οποίας, εξέτασαν όλα τα προβλήματα και βρήκαν λύσεις. «Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι πλήρως ικανοποιητική και τα πράγματα είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση», είπε. 

Πρόσθεσε πως έχουν μετακινήσει αρκετούς ασθενείς από τα κρατικά νοσηλευτήρια στα ιδιωτικά και στις εντατικές, αναφέροντας πως δεν παρατηρείται οποιοδήποτε πρόβλημα αυτή τη στιγμή. 

Σε σχέση με αυτούς που έχουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό, ο Υπουργός Υγείας είπε πως σέβονται όλες τις απόψεις των συμπατριωτών μας που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι, τους οποίους το Υπουργείο προσπαθεί να απαντήσει μέσω ειδικών. Θεωρούμε, είπε, ότι είμαστε κοντά στον στόχο μας. 

Όσον αφορά την επαναλειτουργία του θαλάμου covid – 19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο Υπουργός Υγείας είπε πως μέχρι την Τετάρτη αναμένεται η επαναλειτουργία του.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος την περασμένη Κυριακή, ώστε δίπλα από κέντρο με έλεγχο Rapid Test να διενεργούνται και εμβόλια σε Κέντρο Εμβολιασμού walk-in στον ίδιο χώρο σήμερα εγκαινιάζεται η διαδικασία στον χώρο της πρώην οικίας Επάρχου. 

Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, όσοι επισκέπτονται το μέρος για τη διενέργεια των Rapid Test τους δίνεται η ευκαιρία αν έχουν κάποιες ερωτήσεις να ρωτήσουν ειδικούς ιατρούς και αν πειστούν να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για εμβολιασμό, το Κέντρο Εμβολιασμού στην πρώην Οικία Επάρχου άρχισε τους εμβολιασμούς στις 8.30 το πρωί και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 3 το απόγευμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X