ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητροπολίτη Βασίλειο στηρίζει η Επ. κατεχόμενων χωριών Απ. Βαρνάβα

Οι λόγοι

ΚΥΠΕ

Τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο στηρίζει για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, η Συντονιστική Επιτροπή των κατεχόμενων χωριών της περιοχής Αποστόλου Βαρνάβα – Σαλαμίνας,  Άγιο Γεώργιο Σπαθαρικού, Άγιο Σέργιο, Αρναδί, Έγκωμη, Λιμνιά, Σπαθαρικό και Στύλλοι.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι «γνωρίζοντας τη μακρόχρονη και πολυσχιδή πνευματική, θεολογική, ποιμαντική, κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά του Μητροπολίτη Βασίλειου στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου και στο ποίμνιό της, τον θεωρούμε άξιο και ικανό, από κάθε άποψη, να αναλάβει τα ηνία της ηγεσίας της. Οι θεολογικές του σπουδές και οι διδακτορικές του διατριβές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ελβετίας, η ανάληψη της Διεύθυνσης του Γραφείου Δι-εκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και η υπηρεσία του ως διακόνου του Ορθόδοξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη και ως πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ελβετίας, του παρέχουν όλα τα αναγκαία προσόντα για την επιτυχή εκπλήρωση της πολυσήμαντης αποστολής του».

Προστίθεται ότι «η πρόσφατη ομόφωνη εκλογή του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ως Προέδρου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών από μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της αναγνώρισης των ικανοτήτων και της εκτίμησης της οποίας απολαύει μέσα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και διεθνώς».

Για τις κοινότητες της περιοχής Αποστόλου Βαρνάβα – Σαλαμίνας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η παρουσία του Μητροπολίτη Βασίλειου, από την ηλικία των 12 ετών και η διακονία του στη Μονή του ιδρυτή της Εκκλησίας μας και προστάτη μας Αποστόλου Βαρνάβα, βεβαιώνουν την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης, που του παραδόθηκε πρώτα από τους μακαριστούς γέροντες της Μονής».

Σημειώνεται, ακόμα, ότι «με αποκλειστικό γνώμονα τη συνέχιση και διασφάλιση του πολύπλευρου έργου της Εκκλησίας της Κύπρου, η Συντονιστική Επιτροπή των κατεχόμενων κοινοτήτων της περιοχής Αποστόλου Βαρνάβα – Σαλαμίνας, που υπάγονται στη μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, εκφράζει την αμέριστη στήριξή της, στις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές, στην υποψηφιότητα του κ. Βασιλείου, νυν Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και πάλαι ιεροδιάκονου της Μονής μας, του Αποστόλου Βαρνάβα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X