ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μήπως τελικά δεν μας αρέσει να βλέπουμε γυναίκες σε υψηλές θέσεις;

Κι όμως, εν έτει 2020, αυτό είναι ακόμα θέμα συζήτησης

Ζούμε στο 2020, όπου σε όλους τους τομείς τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Τα στελέχη σε διάφορους τομείς άρχισαν πλέον να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, κυρίως με το αυτονόητο: τις γυναίκες σε υψηλές θέσεις. Τι είναι αυτό που μπορεί να μας ξενίσει; Τι είναι αυτό που μας μοιάζει παράλογο; Κανείς δεν ξέρει. Στην πραγματικότητα, σε μια κοινωνία αντροκρατούμενη, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο έμαθε να έχει τους άντρες σε ψηλές θέσεις και τις γυναίκες σπίτι, είναι μεγάλο σοκ να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς.

Κατανοητό, κάπως.

Δεν είναι όμως καιρός να συνηθίσεις στην απλή ιδέα ότι οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν τα ίδια, αν όχι περισσότερα, από τους άντρες; Είναι σχεδόν απίστευτο ότι γίνεται ακόμα τέτοια συζήτηση το 2020.

Αυτό το θέμα, με αφορμή την γραπτή απάντηση της Επιτρόπου Διοικήσεως, Μαρίας Στυλιανού - Λοττίδου, στον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όσον αφορά τον οικονομικό έλεγχο δέχτηκε οκτώ φορές μέσα σε είκοσι μήνες. «Δεν έχω άλλη επιλογή από το να υπερασπίζομαι τη νομιμότητα και την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπώ χωρίς να υποκύπτω σε συνεχιζόμενους εκφοβισμούς και απειλές» αναφέρει στην επιστολή η Επίτροπος Διοικήσεως.

Με μια επιστολή ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, απέρριψε το αίτημα του γενικού ελεγκτή της Δημοκρατίας για «ποινική δίωξη» της Επιτρόπου Διοικήσεως, Μαρίας Στυλιανού Λοττίδου, κατά το οποίο ορθά δεν του δόθηκε η άδεια να διεξάγει διαχειριστικό έλεγχο, όπως ορίζουν οι Αρχές της Βενετίας και περι Επιτρόπου Διοικήσεως νόμου.

Γιατί απλά δεν μπορούμε να δεχτούμε μια γυναίκα που κάνει τη δουλειά της με αξιοπρέπεια, σεβασμό και με βάση του νόμου και των κανονισμών. Την ίδια στιγμή, στη Φινλανδία έχουν γυναίκα πρωθυπουργό με τρεις ακόμα γυναίκες να την πλαισιώνουν. Στη Νέα Ζηλανδία είδαμε τη νεαρότερη εν ζωή πρωθυπουργό, τη Jacinda Ardern. Μπορεί από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας, να υπήρξαν πολλές γυναίκες που όχι απλώς ανέπτυξαν πολιτική δράση αλλά ανέλαβαν και άσκησαν εξουσία, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η ικανότητα δεν είναι θέμα φύλου, η πολιτική ωστόσο ήταν κάτι... άπιαστο για τις γυναίκες για πολλά χρόνια. Η Alexandria Ocasio-Cortez έγινε, στα 29 της, η νεαρότερη γυναίκα που εκλέγεται μέλος του Κογκρέσου. Θεωρητικά όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έμφαση στο ''θεωρητικά'', γιατί ακόμα στην Κύπρο πρέπει να κάνουμε θέματα μιλώντας για σεξισμό.

Come on people.

Πηγή: must.com.cy / Με πληροφορίες από την Καθημερινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση