ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μελετούν πώς θ' αντιμετωπίσουν τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο

Σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας με Υπουργό Υγείας

Τους τρόπους, με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν τη μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, συζητά την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με την Επιδημιολογική Ομάδα στο γραφείο του.

Η συνάντηση άρχισε στις 08:30, με σκοπό να αξιολογήσουν τη νέα κατάσταση και να μελετήσουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η Κύπρος μετράει ακόμη ένα νεκρό από τον κορωνοϊό, καθώς και 58 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στους εννέα και ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στα 320.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η μεγάλη αύξηση στα περιστατικά επιβεβαιώνει ότι κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν στα περιοριστικά μέτρα, για να σημειώσει ότι Υπουργός και Επιδημιολογική Ομάδα θα επαναξιολογήσουν σήμερα τα μέτρα και θα μελετήσουν αν χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα και πιο αυστηρά.

Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Πάφο και στην Αραδίππου της Επαρχίας Λάρνακας, προσθέτοντας ότι εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τις αρχές.

Ωστόσο, η κ. Κυριάκου είπε ότι αν οι ειδικοί αποφασίσουν ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές ή ο,τιδήποτε άλλο, ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να το δει με την Διϋπουργική Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποφασίσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X