ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
19 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Μείωση καραντίνας στενών επαφών - Ποιους αφορά

Διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας

Τη μείωση της περιόδου του αυτοπεριορισμού από 14 σε 10 ημέρες, για τα άτομα που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού COVID-19 και που βάσει του πρωτοκόλλου υποχρεούνται να περιοριστούν, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 24 Ιανουαρίου 2022.

«Αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει με εργαστηριακή εξέταση PCR με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα από την επαφή ή αργότερα με ιδία έξοδα», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η μείωση απο 14 ημέρες σε 10 ημέρες για τις στενές επαφές που πρέπει να περιοριστούν βάσει πρωτοκόλλων αφορά: α) άτομα που δεν εχουν ιστορικο εμβολιασμου, β) άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών και γ) άτομα που έχουν νοσήσει και έχει παρέλθει το διάστημα των 90 ημερών΄.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση