ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός - Ορατή πιθανότητα αναζωπύρωσης

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν

24news team

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 6 Αυγούστου, στην περιοχή Άλασσα, κοντά στο φράγμα Κούρη, ωστόσο η πιθανότητα αναζωπύρωσης είναι ορατή, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Ο κος. Κεττής ανέφερε ότι το ενεργό βόρειο μέτωπο καταστάληκε με τις τελευταίες ρίψεις των ελικοπτέρων Kamov.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων.

«Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με την πλήρη οριοθέτηση και κατάσβεση ενεργών μικρών εστιών», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. 

Ο κος. Κεττής τόνισε ότι «Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν και θα εργάζονται εκεί και όπου χρειάζεται καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας», ενώ πρόσθεσε ότι τα αιτία της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν ενδελεχώς σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Τέλος, ο κος. Κεττή απηύθυνε θερμή παράκληση προς το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση να ενημερώνει έγκαιρα όταν εντοπίζεται οποιαδήποτε πυρκαγιά και να δίδει έστω και την πιο μικρή πληροφορία στις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία - Πυροσβεστική Υπηρεσία) σε περίπτωση που αντιληφθεί ύποπτες δραστηριότητες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση