ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιές Πάφος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Λάρα

Έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα στην περιοχή της Λάρας
 
Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, 2019 και ώρα 14:20 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα, στην περιοχή της Λάρας.  

Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:30, αφού έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Αρχικά δόθηκαν οδηγίες από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για εφαρμογή του σχεδίου «Ίκαρος», που αφορά τον συντονισμό των πτητικών μέσων, το οποίο εν τέλη δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα  2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.
Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πελαθούσα

Η πυρκαγιά στην Πελαθούσα της Επαρχίας Πάφου είναι υπό έλεγχο από τις 15.30. Κατέκαψε 1 εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.  Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και ασφάλιση της περιμέτρου. 

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, 2019 και ώρα 14:20 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα, στην περιοχή της Λάρας.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Μετά από οδηγίες του Διευθυντή του Τμήματος Δασών εφαρμόζεται το σχέδιο «Ίκαρος», που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Εκκληση στους πολίτες απευθύνει η Αστυνομία να αποφεύγουν μετάβαση στη Λάρα λόγω της φωτιάς.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει: "Λόγω πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην περιοχή της Λάρας, παρακαλείται το κοινό όπως αποφεύγει την μετάβασή του στην περιοχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X