ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαχαιρώματα και άγρια φονικά - Γκετοποίηση της παλιάς Λευκωσίας;

Σφαγιάστηκαν με ξύλα και ρόπαλα

Δημήτρης Λουκά

Συμπλοκές, μαχαιρώματα και δολοφονίες. Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται τον τελευταίο καιρό για να περιγράψουν μια κατάσταση στην παλιά Λευκωσία. Εγκλήματα που συγκλονίζουν και τρομοκρατούν κατοίκους, περαστατικούς και μαγαζάτορες. 

Το ψεσινό περιστατικό στην καρδιά της Λευκωσίας σε ώρα αιχμής προβληματίζει αφού, από την μία, αρκετοί πολίτες επέλεξαν την εν λόγω περιοχή για να περάσουν όμορφα την Κυριακή τους, ενώ στον αντίποδα κάποιοι μαχαιρώνονταν και έπαιζαν ξύλο.

Πολλά είναι τα αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται στην Λευκωσία. Το 24news σάς παρουσιάζει κάποια από αυτά.

Φόνος στην Ρηγαίνης

Φόνος εκ προμελέτης διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Φεβρουαρίου 2020, στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα λήφθηκε πληροφορία ότι στη συγκεκριμένη οδό υπήρχε αναίσθητο πρόσωπο το οποίο έφερε τραύμα στο θώρακα.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή για εξετάσεις ενώ αυτοψία διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 24χρονο Ahmed Bin Talib από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους ο οποίος εξέδωσε και το πιστοποιητικό θανάτου του άτυχου 24χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε τραύμα στο θώρακα από τέμνον και νύσσον όργανο.

Στο πλαίσιο των ερευνών και εξετάσεων για την υπόθεση, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση. Ενώ για την υπόθεση συνελήφθη στα κατεχόμενα ακόμη ένα πρόσωπο.

Ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας, ήταν η ληστεία.

Τους επιτέθηκε και τον μαχαίρωσαν

Φόνος με θύμα 29χρονο, από το Καμερούν, στη Λευκωσία διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 19/5/2019 και συγκεκριμένα στην Πλατεία Σολωμού.

Ο νεαρός βρέθηκε τραυματισμένος έπειτα από πληροφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν το θύμα επιτέθηκε κατά της παρέας των νεαρών, έξω από κάβα πλησίον της πλατείας του ΟΧΙ. Όπως ανέφεραν μάρτυρες, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, νεαρός, κρατώντας ένα κομμάτι ξύλου, επιτέθηκε εναντίον άλλου νεαρού, επίσης αφρικανικής καταγωγής, που διασκέδαζε με ομοεθνείς του έξω από κάβα. Η παρέα καταδίωξε, στην συνέχεια, τον νεαρό, κτυπώντας τον και αυτός τράπηκε σε φυγή.

Δύο άτομα από την πιο πάνω παρέα, τον καταδίωξαν και τον κτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο. Ο καταδιωκόμενος διέφυγε πεζός προς την οδό Λήδρας. Στην συνέχεια, ο τελευταίος έφτασε πεζός στην πλατεία Σολωμού, όπου ζήτησε βοήθεια από περαστικούς. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Τρία πρόσωπα συνέλαβε η Αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής σε σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών προσώπων βάσει μαρτυριών και κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής.

Τους εντόπισαν νεκρούς σε διαφορετικά δωμάτια

Όλα ξεκίνησαν στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (31/5). Η Αστυνομία έλαβε πληροφορία και έσπευσε στην οικία που βρίσκεται στην οδό Περικλέους. Εκεί εντόπισαν νεκρή 46χρονη γυναίκα και λίγο αργότερα σε άλλο δώματιο, νεκρό 64χρονο άνδρα. Πρόκειται για γυναίκα, 46 χρόνων από το Βιετνάμ και άνδρα από την Ρουμανία, 64 χρόνων.

Ένοικος του διαμερίσματος ήταν η 46χρονη, ενώ ο 64χρονος διαμένει στην Λευκωσία.

Η γυναίκα φέρει τραύματα στον λαιμό, με μαχαίρι,, ενώ τραύματα από μαχαίρι έφερε και ο άνδρας.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια του άνδρα βρέθηκε μαχαίρι. . Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, η γυναίκα φέρει πάνω από 20 μαχαιριές ενώ ο άντρας φέρει 15 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Η σκηνή αποκλείστηκε από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας

Σφαγιάστηκαν με ξύλα και ρόπαλα

Στη σύλληψη ενός προσώπου και στην έκδοση άλλων δύο ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τριών ατόμων προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την άγρια συμπλοκή η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (21/06) στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή τους 21χρονος από την Ινδία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γύρω στις 21:30 το βράδυ, ομάδα αλλοδαπών 15 περίπου ατόμων οι οποίοι φαίνεται να επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ξύλα και μαχαίρια, ενώ από την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο ακόμη άτομα. Ο ένας έφερε τραύματα στο αυτί και στο δάκτυλο, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται ενώ ο άλλος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και απολύθηκε.

Επί τόπου έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη όπου διενήργησαν εξετάσεις με οπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα τις περιοχής. Από το περιστατικό προκλήθηκε αναστάτωση στους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων υπήρχαν και παιδιά.

Γκετοποίηση της παλιάς Λευκωσίας;

Άγρια φονικά σε κοινή θέα είναι πλέον σε πρώτο πλάνο στην παλιά Λευκωσία και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι: Έχουμε γκετοποίηση της περιοχής; Και αν ναι, ποιος και πότε θα κάνει κάτι; Αν πάλι όχι, τι είναι τα προαναφερθέντα περιστατικά; Σύμπτωση; Εδώ βέβαια έρχεται το ρητό που λέει "σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση".

Ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι αργά ή μάλλον ας περιμαζέψει την κατάσταση πριν χρειαστεί να τρέχουμε και πάλι πίσω από τα γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X