ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι σχολιάζει ο Μάτσας τον αποκλεισμό του

Την έντονη διαφωνία του για την απομάκρυνση του εξέφρασε ο ποινικός ανακριτής

ΚΥΠΕ

Την έντονη διαφωνία με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για τον «αποκλεισμό» του από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Σάββας Μάτσας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση νωρίτερα την ίδια ημέρα του Γενικού Εισαγγελέα ότι ο κ. Μάτσας, ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών της υπόθεσης, τίθεται εκτός των ερευνών, μεταξύ άλλων για «μη τήρησης της εμπιστευτικότητας» γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος, ο κ. Μάτσας είπε ότι διαφωνεί «έντονα» με τον κ. Σαββίδη.

«Είναι μια απόφαση, εντελώς λανθασμένη που παραπέμπει σε άλλες εποχές», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάτσας. Ανέφερε ότι το μαρτυρικό υλικό αποτελείται από έξι ογκώδεις φακέλους, έκτασης περίπου 4.000 με 4.500 σελίδων ενώ η έκθεση που ετοίμασε μαζί με τον άλλο ποινικό ανακριτή της υπόθεσης, Αντώνη Αλεξόπουλο, ήταν 92 σελίδες, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έκανε γενικές τοποθετήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Από όλο αυτό το μαρτυρικό υλικό, χωρίς να δώσω ονόματα, έχω κάνει γενικές δηλώσεις, απλά για ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ουσία της έρευνας, τίποτα παραπάνω», είπε ο κ. Μάτσας.

Πρόσθεσε ότι «είναι πολύ προσβλητικό αυτό που έκανε σε βάρος μου ο κ. Γενικός Εισαγγελέας, και πιστεύω ότι ούτε αποκάλυψα οτιδήποτε που δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί, ούτε είπα οτιδήποτε που ξεφεύγει της απλής ενημέρωσης της κοινωνίας – με πολύ γενικές τοποθετήσεις – για το που καταλήξαμε μετά από 11,5 μήνες μελέτης του μαρτυρικού υλικού, ενός μαρτυρικού υλικού που εξασφαλίστηκε επί 17 ολόκληρα χρόνια».

Υπενθύμισε στον Γενικό Εισαγγελέα ότι όταν ο Πολύς Πολυβίου είχε ολοκληρώσει την έρευνά του αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση στο Μαρί, έκανε δηλώσεις, και κατονόμασε και υπευθύνους τότε και ανέλυσε  την έκθεσή του, ενώ ο ίδιος δεν έκανε κάποια ανάλυση της έκθεσης, ούτε προέβηκε σε αποκαλύψεις ονομάτων που εισηγηθήκαν στην έκθεση ότι πρέπει να διωχθούν. Διερωτήθηκε γιατί δεν επηρεάστηκαν οι δίκες στα δικαστήρια με τις τόσες αποκαλύψεις που έγιναν σε εκείνη την υπόθεση ενώ τώρα «δήθεν θα επηρεαστεί η πορεία της διερεύνησης η της απονομής ευθυνών». Πρόσθεσε ότι τα δικαστήρια λαμβάνουν υπόψιν τους την αποδεκτή μαρτυρία που έχουν ενώπιόν τους, και όχι τι είπαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Μάτσας εξέφρασε την άποψη ότι η νοοτροπία που θέλει κάποια θέματα να τα χειρίζονται «αποκλειστικά ορισμένοι σε κλειστά γραφεία» και ο κόσμος να μην έχει ιδέα τι γίνεται, σε μάλιστα θέματα τόσου μεγάλου ενδιαφέροντος «είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει επιτέλους». Όπως είπε, η κάθε οικογένεια, στέλνει στρατιώτη στην Εθνική Φρουρά.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν ενημερώθηκε καθόλου από πριν για τη απόφαση αυτή απλά ενημερώθηκε λίγα λεπτά προηγουμένως ότι θα γινόταν μια ανακοίνωση, αλλά ο ίδιος ενημερώθηκε από δημοσιογράφους ότι «αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του» από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που θα γίνει από την Αστυνομία, καθώς ήταν στο δικαστήριο και δεν μπόρεσε να την ακούσει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X