ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ματσάκης: «Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει πανδημία... πρόβλημά τους»

«Ότι βάζω στο Facebook είναι καταγεγραμμένο»

24news team

Στην πρωινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, «ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ», με την δημοσιογράφο Κατερίνα Αγαπητού, φιλοξενήθηκε ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης.

Ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν ήταν και οι αναρτήσεις του ιατροδικαστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούν την πανδημία, τα εμβόλια και την πολυσυζητημένη στροφή στις θέσεις του κου. Ματσάκη.

Του έθεσε λοιπόν το ερώτημα η κα. Αγαπητού, «Θέλω σας παρακαλώ να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις σας σχετικά με την πανδημία, γιατί το κάνατε μέσω της προσωπικής σας σελίδας, όμως δεν το διάβασαν όλοι με τον ίδιο τρόπο».

«Εγώ ξεκαθάρισα από την αρχή, ότι έχουμε μία πανδημία… Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει πανδημία. Πρόβλημα τους. Υπάρχει πανδημία! Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση!», απάντησε ο ιατροδικαστής.

Παράλληλα ο κος. Ματσάκης πρόσθεσε ότι, «Κάποιοι άνθρωποι έχουνε διασυνδέσει τον εμβολιασμό και την πανδημία με θέματα θρησκείας και εκκλησιαστικά. Εγώ λέω εξ αρχής δεν συνδέονται αυτά τα πράγματα. Άλλο η θρησκεία άλλο η εκκλησία, άλλο η πανδημία, άλλο ο κορωνοϊός, άλλο ο εμβολιασμός».

Όσον αφορά τις θεωρίες συνομωσίας ο κος. Ματσάκης, είπε: «Οι θεωρίες συνομωσίας. Ότι θα μας βάλουν τσιπ με τα εμβόλια. Αυτά είναι ανοησίες. Καμία ένδειξη και καμία απόδειξη. Μιλάμε για ανοησίες. Κάποιοι τα πιστεύουν αυτά».

Για το αν άλλαξε θέσεις και απόψεις ο ιατροδικαστής τόνισε: «Επειδή εγώ ότι βάζω στο facebook είναι καταγραμμένο, και το βάζω και στην ιστοσελίδα μου. Αυτά τα πράγματα, τα ίδια πράγματα τα λέω συνεχώς. Έγιναν λάθη στο τομέα της διαχείρισης της πανδημίας. Κάποια από αυτά τα λάθη τα προέβλεψα».

Εν συνεχεία παρέθεσε την θέση του για τους εμβολιασμούς: «Ο εμβολιασμός. Έχω πει εξ αρχής, έχω σοβαρούς προβληματισμούς, γιατί είναι νέα εμβόλια, δεν έχουν δοκιμαστεί και χρειάζεται χρόνος. Όταν έρθει το Φθινόπωρο θα είμαι σε θέση να δώσω μία καλύτερη άποψη γιατί θα έχουμε την εμπειρία εκατομμυρίων πλέον. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω εμβόλια. Έχω κάνει πολλά εμβόλια...Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι δογματικά και φιξαρισμένα, πιστεύουν ότι τα εμβόλια είναι του διαβόλου. Δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι».

Τέλος, σε ερώτηση της κας. Αγαπητού για τους «τσαρλατάνους» γιατρούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο κος. Ματσάκης είπε: «Η θέση μου είναι ότι ο γιατρός ενδιαφέρεται για το καλό του ασθενούς. Το καλό του ασθενούς το αποφασίζει η επιστήμη, οι επιστημονικές εταιρείες, η επιστημονική κοινότητα ...Οι γιατροί δεν πρέπει να επηρεάζουν τους ασθενείς, εφόσον είναι ενάντια στην επιστήμη».

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Μάριου Ματσάκη στην πρωινή εκπομπή «ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ»:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X