ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαθητής «πυροβόλησε» οδηγό λεωφορείου με όπλο του paintball

Τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον της Επ. Μεταφορών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα περιστατικά βανδαλισμών των σχολικών λεωφορείων από μαθητές κατά τη διάρκεια διαδρομών των λεωφορείων απασχόλησε τη σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών και Έργων.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, αναφέρθηκε σε ορισμένα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στο Υπουργείο από την εταιρεία των λεωφορείων, σημειώνοντας πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις οι οποίες όμως δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά σε περίπτωση μαθητή που «πυροβόλησε» με όπλο του paintball οδηγό λεωφορείου χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν μαχαίρια σε βαλίτσες μαθητών και περίπτωση πυροδότησης κροτίδας εντός του λεωφορείου.

Ανάμεσα στα σοβαρά περιστατικά κατατάσσεται και αυτό της χρήσης pepper spray εναντίον μαθήτριας, που είχε ως αποτέλεσμα η ανήλικη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μεγάλο πονοκέφαλο στους οδηγούς προκαλεί επίσης το κάπνισμα εντός των οχημάτων, ενώ υπήρξε και περιστατικό με μαθητή που πέταξε μπουκάλι σε οδηγό.

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε πως τα περιστατικά αυτά παρατηρούνται σε όλες τις επαρχίες, από διάφορα σχολεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση