ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαθητές με μάσκα και rapid test παρά τις αντιδράσεις

Τι αλλάζει από 29 Νοεμβρίου

24news team

Νέα μέτρα ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/11) ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας με φόντο την βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα.

Με στόχο την αναχαίτηση της πανδημίας και ενόψει εορτών, ο κος. Χατζηπαντέλας είπε ανάμεσα σε άλλα: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, όσο μια χώρα έχει αυξημένο ποσοστό εμβολιασμού, τόσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό θνησιμότητας. Η Κύπρος είναι η 4η χώρα με χαμηλά ποσοστά θανάτων στην Ε.Ε. Αυτό επιτεύχθηκε, γιατί είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα στο παρελθόν, αποτρέποντας το συνωστισμό στα κρατικά νοσηλευτήρια, ενώ δεν επιτρέψαμε να φθάσουμε στο σημείο να αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Μόνο με συνεργασία και ατομική ευθύνη θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την απειλή του ιού και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, χωρίς τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων».

Όλα όσα θα ισχύουν για τα παιδιά

•Απο 29 Νοεμβρίου μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας


 Αυτά είναι τα νέα μέτρα - Στενεύει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους


 • Απο 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προυποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα)

• Απο τις 29 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων.

• Απο τις 29 Νοεμβρίου αναστέλλοναι όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας.

• Απο τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε πως ορισμένες από τις δραστηριότητες των παιδιών θα γίνονται με επίδειξη safepass.

Συγκεκριμένα, απο 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

(i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα
(ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων
(iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση