ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαφιόζικη εκτέλεση Χαριλάου - Υποψιαζόταν ότι τον παρακολουθούσαν

Ήταν γνωστός στις Αρχές

24news team

Το κίνητρο πίσω από την γκανγκστερική δολοφονία με θύμα τον 39χρονο, Χρίστο Χαριλάου, ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από την οικία του το βράδυ του Σαββάτου (10/6), προσπαθούν να κλειδώσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε αρκετά μέτωπα ανοιχτά, αφού ο 39χρονος ασχολείτο με διάφορες δραστηριότητες και την τελευταία περίοδο δραστηριοποιείτο με κτηματομεσιτικά.

Εξάλλου ο Χαριλάου είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών του 2019, σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή ενώ ήταν γνωστό πρόσωπο στις Διωκτικές Αρχές.

Επαγγελματίας ο εκτελεστής

Οι Αρχές, εκτιμούν πως ο δολοφόνος του Χαριλάου είναι πρόσωπο το οποίο φαίνεται να γνώριζε τις κινήσεις του στόχου του. Εξάλλου οι ανακριτές, θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι το χτύπημα κατά του 39χρονου, ήταν επαγγελματικό, αφού ο τρόπος που τον γάζωσαν γέρνει πως αυτή την μεριά.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι το θύμα δέχθηκε τρεις σφαίρες, με την μία να είναι και καθοριστική αφού τον έπληξε στον πνεύμονα.

Κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών, μπαίνει και η απόσταση από την οποία ο εκτελεστής εφάρμοσε και εκτέλεσε το σχέδιό του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Αρχές, κατέχουν στα χέρια τους βίντεο, το οποίο καταγράφει τον Χαριλάου να πέφτει νεκρός, όχι ωστόσο τις κινήσεις του εκτελεστή. Σημειώνεται πως ο 39χρονος, είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινό του πρόσωπο, ότι είχε υποψίες ότι τον παρακολουθούν.

Τι κατέδειξε η νεκροτομή

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του Χαριλάου προήλθε από εσωτερική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως δεξιού πνεύμονα προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Το θύμα της εγκληματικής ενέργειας δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς με την μία να τον χτυπά στον πνεύμονα.

Τον σκότωσαν έξω από το σπίτι του

Ο δράστης ή οι δράστες, σύμφωνα με τις ενδείξεις φαίνεται πως είχαν στήσει καρτέρι στον Χαριλάου και με την πρώτη ευκαιρία άνοιξαν πυρ.

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, είχε βγει έξω από την οικία του για να φέρει φαγητό στην οικογένειά του και μόλις επέστρεψε άρχισαν οι πυροβολισμοί εναντίον του. Τους πυροβολισμούς άκουσε η γυναίκα του Χαριλάου, η οποία βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, και αφού βγήκε έξω αντίκρισε τον σύζυγό της νεκρό.

Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο εκτελεστής του 39χρονου να διέφυγε πεζός από το σημείο, χωρίς όμως να αποκλείεται να τον περίμενε κι άλλο πρόσωπο σε κοντινή απόσταση από τον χώρο του εγκλήματος.

«Έχουν ανακριθεί πρόσωπα...»

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε πως «έχουν ανακριθεί αρκετά πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος αλλά και πρόσωπα με τα οποία είχε κάποιες επαφές και συνεργαζόταν».

«Έχουμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες προσπαθούμε να διασταυρώσουμε σε σχέση με τα κίνητρα, αλλά και για το ποιοί πιθανόν να είναι ο δράστης ή οι δράστες», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες σε σχέση με τις δραστηριότητες του, «όμως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ξεκαθάρισε το πώς διέφυγε ο δράστης ή οι δράστες, δήλωσε ότι είναι κάτι που διερευνάται και «υπάρχουν κάποιες κατευθύνσεις τις οποίες ελέγχουμε, ενώ έχουν παραληφθεί κάποια κλειστά κυκλώματα τα οποία αξιολογούνται».

Σε σχέση με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, είπε πως αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης επί των τεκμηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση