ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ληστεία €50.000: Ο 34χρονος ισχυρίζεται ότι τον χτύπησαν αστυνομικοί

Τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση

ΚΥΠΕ

Διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 34χρονου, ο οποίος καταζητείτο και συνελήφθη χθες, στη Λευκωσία, σε σχέση με τη ληστεία σε βάρος 36χρονου και την κλοπή πέραν των 50 χιλιάδων ευρώ. Για την υπόθεση το ΤΑΕ Λεμεσού αναζητεί τα στοιχεία δυο ακόμη προσώπων.

Η ληστεία και η κλοπή των χρημάτων σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή Γερμασόγειας, κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων, που διευθετήθηκε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Όπως κατήγγειλε ο 36χρονος παραπονούμενος, ενώ βρισκόταν στο όχημα του, ο φερόμενος πωλητής, που καθόταν στις πίσω θέσεις, τον άρπαξε από το λαιμό, ενώ δυο άλλα πρόσωπα εισήλθαν στο αυτοκίνητο και του απέσπασαν το τσαντάκι με τα χρήματα.

Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με όχημα ενοικιάσεως, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα σε σημείο της Γερμασόγειας, ενώ ακολούθως φέρονται να διακινήθηκαν με ταξί προς τουριστικό κατάλυμα.

Ανακρινόμενος, ο ύποπτος τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή, ωστόσο ισχυρίζεται πως είχε συνοδεύσει φιλικό του πρόσωπο, για μια συναλλαγή και πως επενέβη, μαζί με άλλο πρόσωπο, όταν έλαβαν μήνυμα από τον φίλο τους πως χρειαζόταν βοήθεια και ότι ο 36χρονος κρατούσε πιστόλι.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι τράπηκαν σε φυγή, καθώς ο 36χρονος τους ακολούθησε, ότι μετέβη στα κατεχόμενα για να μεταβεί, μέσω Τουρκίας, στη Ρωσία και πως "συνελήφθη εντός του αεροπλάνου".

Ο δικηγόρος του υπόπτου υποστήριξε ότι, κατά τη σύλληψη του, ο πελάτης του κτυπήθηκε από μέλη της Αστυνομίας και ζήτησε όπως εξεταστεί από γιατρό, ενώ δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο οκτώ ημερών.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα στοιχεία των δυο άλλων προσώπων που φέρεται να ενέχονται στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση