ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεύκαρα: Εντοπίστηκε το φονικό μαχαίρι (pics)

Το είχε πετάξει ο 25χρονος πατροκτόνος

Εντοπίστηκε το μαχαίρι, με το οποίο ο 25χρονος πατροκτόνος, κατάφερε 5 τραύματα στην πλάτη του 64χρονου Frederic George Clifford Brian.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μαχαίρι εντοπίστηκε στην ύπαιθρο, όπου ο 25χρονος φέρεται να το είχε πετάξει, μετά την διάπραξη του εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος προχώρησε σε υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές. 

Το χρονικό της υπόθεσης: 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 25χρονου από τα Λεύκαρα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του πατέρα του ηλικίας 64 ετών που διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου 2020 στα Λεύκαρα της επαρχίας Λάρνακας.
 
Σε δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου, υπεύθυνος του ΤΑΕ και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας ανέφερε ότι «χθες το μεσημέρι φιλικό πρόσωπο 64χρονου μόνιμου κάτοικου Λευκάρων είχε καταγγείλει ότι δεν έδωσε σημεία ζωής για δέκα μέρες. Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων εντοπίστηκε λυόμενο υποστατικό στο οποίο διέμενε τα τελευταία επτά χρόνια ο 64χρονος».



Τα μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν στο υποστατικό και εντόπισαν τον 64χρονο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ ηγέρθησαν υποψίες ότι πιθανόν να επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια αφού στην ωμοπλάτη του θανόντα εντοπίστηκαν τρύπες που πιθανόν να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διενέργεια νεκροτομής επί της σορού.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και μαζί με την Αστυνομία προέβησαν σε αυτοψία.

Πρόσθεσε ότι "χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του θύματος η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο".
 
Η Αστυνομία άρχισε έρευνες και ανακρίσεις στην περιοχή των Λευκάρων και ανακρίθηκαν πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος που είναι ο Frederic George Clifford Brian. Μεταξύ αυτών που ανακρίθηκαν ήταν και ο 25χρονος γιος του θύματος, ο οποίος παραδέχθηκε πως στις 9 Αυγούστου μετέβη στις τέσσερις τα ξημερώματα με τα πόδια στο υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του και τον σκότωσε με τη χρήση μαχαιριού.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησε τον πατέρα του, οι οποίοι σχετίζονται με οικογενειακά προβλήματα που είχαν τα μέλη της οικογένειας με τον πατέρα τους τα τελευταία χρόνια.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο λόγος που σκότωσε τον πατέρα του ήταν επειδή πληροφορήθηκε ότι ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της ανήλικης αδελφής του την οποία κατέχει το Γραφείο Ευημερίας.
 
Ο ύποπτος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.


Φονικό - Λεύκαρα: Εξήγησε τους λόγους που σκότωσε τον πατέρα του


Στις δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή την υπόθεση» ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως «οι συνθήκες διαβίωσης του 64χρονου στο λυόμενο υποστατικό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή των Λευκάρων αποτελεί μέρος των εξετάσεων της Αστυνομίας».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η οικογένεια είχε οποιαδήποτε προβλήματα είπε πως «αυτό είναι μέρος της ποινικής εξέτασης που διεξάγουν οι ανακριτές της υπόθεσης» και πρόσθεσε πως «ο ύποπτος συνεργάζεται με την Αστυνομία,εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διέπραξε το έγκλημα, ενώ οι ισχυρισμοί του θα διερευνηθούν».
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι υπήρχε βία στην οικογένεια η οποία αποτελείται από πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας 28, 27, 25, 20 και 15 ετών. Λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων στην οικογένεια η 15χρονη θυγατέρα τελεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας και διαμένει σε Στέγη.
 
Ακόμα το 2018 η Γερμανίδα μητέρα και ο δράστης κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον πατέρα και σύζυγο για υποθέσεις οικογενειακής βίας που είχαν σημειωθεί το  2013 και το 2015. Συγκεκριμένα η σύζυγος και ο γιος είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο 64χρονος τους κτυπούσε ενώ από την πλευρά του ο πατέρας κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από τον 25χρονο γιο του.
 
Η υπόθεση κατέληξε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ωστόσο μετά από παρέμβαση των δικηγόρων των δύο πλευρών οι καταγγελίες αποσύρθηκαν.


 
Η Αστυνομία προς εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να λάβει περίπου 30 καταθέσεις από τον τόπο διαμονής, το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και το Γραφείο Ευημερίας, αφού η οικογένεια παρακολουθείται στενά.

Ακόμα αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου η σκηνή και να ληφθούν τεκμήρια, ενώ θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων για να διαπιστωθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος.
 
Επίσης αναμένεται να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο και να υποδείξει τη διαδρομή που ακολούθησε πριν και μετά την διάπραξη του αδικήματος. Θα γίνει ακόμα σύγκριση του γενετικού υλικού του υπόπτου με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στις σκηνές και με τις δειγματοληψίες που παραλήφθηκαν.
  
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X