ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Viral… κώνος για σήμανση καμερών - «Να κτυπήσουμε παλαμάκια;»

«Βροχή» τα σχόλια από πολίτες

24news team

Εντύπωση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην ομάδα του Facebook, «Η ΛΕΜΕΣΟΣ», στην οποία απεικονίζεται ένας κώνος σε πεζοδρόμιο όπου πάνω του έχει τοποθετηθεί πινακίδα - προφανώς σήμανσης - για τις κάμερες τροχαίας που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Ο χρήστης που δημοσίευσε την φωτογραφία, σημείωσε ότι είναι από την οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ και κάνει λόγο για προχειρότητα από πλευράς Τροχαίας, ενώ σχολιάζει σε ειρωνικό ύφος ότι σαν Κύπρος, είμαστε λίγο καλύτεροι από Ζιμπάμπουε και αν αυτό θα ήταν λόγος για να χειροκροτήσουμε.

Η ανάρτηση έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από τους συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη ομάδα του Facebook, κυρίως αρνητικά, ενώ άλλοι εξηγούν ότι είναι για τις κινητές κάμερες Τροχαίας γι’ αυτό τοποθετήθηκε η σήμανση με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε πιο κάτω κάποια από τα σχόλια:

Θυμίζουμε ότι σε ειδική σύσκεψη που έγινε προ ημερών από τους αρμοδίους, είχε αποφασιστεί η τοποθέτηση σε ορατά σημεία προειδοποιητικών πινακίδων για την ύπαρξη σταθερών και κινητών καμερών και για το όριο ταχύτητας.

Oι κάμερες της Τροχαίας λειτουργούν, σε πιλοτική βάση, από τις 25/10/2021. Tο πρώτο διάστημα οι παραβάτες οδηγοί θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα ξεκινήσουν να εκδίδονται εξώδικα πρόστιμα.


Κάμερες Τροχαίας: Με το τηλέφωνο δεν σε... φωτογραφίζουν - Μόνο έτσι λειτουργούν


Θυμίζουμε ότι οι κάμερες ενεργοποιούνται και ανιχνεύουν μόνο τις παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, του κόκκινου σηματοδότη και της γραμμής στάσης.

Όμως, όταν οι κάμερες «τσακώσουν» οδηγό να παραβιάζει τα πιο πάνω, θα μπορούν επιπλέον οι υπεύθυνοι να εντοπίσουν από τις φωτογραφίες αν ο οδηγός κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου, δεν φέρει ζώνη ασφαλείας ή και αν δεν γίνεται χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση