ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Βόμβες μολότοφ σε χωράφι - «Νόμιζα ότι ήταν η τελευταία μου….»

Τι είπε μέλος της Αστυνομίας στον Αρχηγό

24news team

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Λεμεσό το βράδυ της Τετάρτης 28/10.

Οι Αρχές, παρά την «πόρτα» του δικαστηρίου για τους επτά, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού όπως ειπώθηκε στην δικαστική διαδικασία, δεν υπάρχει μαρτυρία που να τους συνδέει με τα γεγονότα, μαζεύουν διάφορα τεκμήρια με σκοπό να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, μιλώντας στο 24news ανέφερε: «Έχουν εντοπιστεί άλλες εννέα βόμβες μολότοφ σε χωράφι χθες το απόγευμα, πράγμα που δείχνει την σοβαρότητα της υπόθεσης και έχουν παραληφθεί για επιστημονικές εξετάσεις».

Ερωτηθείς αν επρόκειτο για οργανωμένη εγκληματική ενέργεια ο κύριος Αντρέου απάντησε «ασφαλώς, χρειάζεται κάποια προεργασία να γίνει μία βόμβα μολότοφ».

Σημείωσε επίσης πως «τα μέλη μας δέχονταν πετροβολισμούς και συγκεκριμένα οι δράστες τους πέταγαν μπετόν».

Άξιον αναφοράς, όπως μας ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας είναι πως ο Αρχηγός, Στέλιος Παπαθεοδώρου, είχε επικοινωνία με τα μέλη, τα οποία ήταν στην περιοχή των επεισοδίων και ένας εκ των αυτών του ανέφερε «νόμιζα ήταν η τελευταία μου στιγμή εκείνη την ώρα».

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ τους και ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέθηκε φωτιά με τη ρίψη μολότοφ σε αστυνομικό όχημα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές με τη ρίψη αντικειμένων σε τέσσερα ιδιωτικά οχήματα και σε άλλα τρία αστυνομικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των τραυματιών ήταν τρία μέλη της ΜΜΑΔ, εκ των οποίων ο ένας υπέστη έγκαυμα στο χέρι μετά από μολότοφ που ρίχθηκε στο αστυνομικό όχημα. Από την άλλη, ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε, επέβαινε σε όχημα της Υπηρεσίας με συναδέλφους του, που κλήθηκαν για να σβήσουν εστίες φωτιών που άναψαν οι ανεγκέφαλοι. Σε κάποιο σημείο, ομάδα προσώπων μπήκε μπροστά από το όχημα και το εμπόδισε να συνεχίσει την πορεία του, ενώ ρίχθηκαν και πέτρες. Ο πυροσβέστης τραυματίστηκε στο μέτωπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για συρραφή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν περίθαλψης και στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που προκάλεσαν τα επεισόδια, φαίνεται να είναι περίπου 100 άτομα, τα οποία είχαν αποσπαστεί από τον όχλο και κινήθηκαν προς διάφορα σημεία της περιοχής. Μερικοί μάλιστα έφεραν κουκούλες, έκαναν χρήση μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές κυρίως με πετροβολισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X