ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός 1991: Το πάθος που όπλισε το χέρι - Την σκότωσε με σφυρί (pic)

Ανιψιός σκότωσε την θεία για έναν... κούζο

Κυριευμένος από το πάθος της χρήσης ναρκωτικών ο δράστης της ιστορίας πιο κάτω, έφτασε να σκοτώσει την θεία του, με τα ίδια του τα χέρια, παραμονές Χριστουγέννων.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, σε μια παράγκα στο χωριό Ζανατζιά, 80 μέτρα μακριά από το σπίτι όπου διέμενε με τον άνδρα και τις 7 κόρες της.

Ο 31χρονος τότε ανιψιός της, λίγα χρόνια προηγουμένως είχε γίνει μανιώδης χρήστης ναρκωτικών, ενώ εξέτισε και ποινή φυλάκισης γι’ αυτό. Όταν αποφυλακίστηκε, ανέβηκε στα καράβια προσπαθώντας να «ξεκόψει» από το πάθος του αλλά και από τους λαθρεμπόρους.

Ωστόσο, όταν το πλοίο έφτασε σε λιμάνι της Νότιας Αμερικής, αυτός εξαφανίστηκε και εντοπίστηκε αργότερα στις φυλακές του Περού, όπου καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο πατέρας του, ξοδεύοντας χιλιάδες λίρες, κατάφερε να τον αποφυλακίσει και ο 31χρονος επέστρεψε στην Κύπρο και έμενε στο σπίτι των γονιών του στο Τραχώνι αλλά πήγαινε και στην Ζανατζιά, όπου είχαν ως οικογένεια κάποια κτήματα, δίπλα από το σπίτι των θείων του.

Το θύμα της υπόθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα της τότε εποχής, είχε τον 31χρονο σαν παιδί της, αφού αυτή είχε μόνο κόρες και μάλιστα είχαν άριστες σχέσεις.

Μια εβδομάδα πριν το μοιραίο, ο 31χρονος έφυγε από το σπίτι των γονιών του και έμενε πότε στην Λάρνακα και πότε στην Ζανατζιά, σε μια παράγκα που απείχε μόλις 80 μέτρα από τους θείους του.

Το μοιραίο βράδυ

Παραμονές Χριστουγέννων, σύμφωνα με μαρτυρία μιας εκ των θυγατέρων του θύματος, ο 31χρονος πήγε στο σπίτι τους και ζητούσε την μητέρα της για να τον βοηθήσει σε κάτι για το κτήμα. Μάλιστα, η ξαδέλφη του, του κέρασε καφέ και ο 31χρονος της είχε πει να κάνει τους καφέδες και θα επέστρεφε νωρίς πίσω μαζί με την μητέρα της.

Μετά από 30 λεπτά, οι δύο δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και η κόρη του θύματος άρχισε να ανησυχεί. Όταν νύχτωσε και ακόμη οι δύο δεν εμφανίστηκαν, τότε ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από την παράγκα του 31χρονου που είχαν πάει εκεί με το θύμα, όπου εκεί βρήκαν την πόρτα του ενός εκ των δύο δωματίων δεμένη με σχοινί και τον σκύλο από έξω να περιμένει.

Το θύμα εντοπίστηκε μπρούμυτα σε σακούλες και το κεφάλι της έφερε πολλά τραύματα και ήταν γεμάτη αίματα. Το θύμα δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο βογγούσε. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στην συνέχεια στην Λευκωσία, υποκύπτοντας εν τέλει στα τραύματά της.

Η Αστυνομία άμεσα εξασφάλισε διάταγμα σύλληψης του 31χρονου και μετά από μεγάλης εμβέλειας έρευνες εντοπίστηκε στο σπίτι ξαδέλφου του στην Λεμεσό. Ο ξάδελφός του ενημέρωσε τους γονείς του 31χρονου για την παρουσία του και εκείνοι με την σειρά τους, ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Ο 31χρονος, όταν πήγε η Αστυνομία να τον συλλάβει, παραδόθηκε και αμέσως οδηγήθηκε στο Αρχηγείο Λεμεσού για κατάθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου τότε, ο 31χρονος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βρει έναν «κούζο» στον οποίο είχε βάλει ναρκωτικά, χρυσαφικά, αρχαία κοσμήματα και άλλα, τον οποίο είχε κρύψει σε ανοικτό χώρο κοντά στις καμάρες όπου έμενε η θεία του. Όταν όμως πήγε να τον βρει, δεν ήταν εκεί και υποψιάστηκε την θεία του και γι’ αυτό την κάλεσε, για να εξηγηθούν.

Όταν το θύμα αρνήθηκε, ο 31χρονος άρπαξε το όπλο και άρχισε να την απειλεί και σύμφωνα με κατάθεση του θύτη, η θεία του μετά από πολλά, τον ρώτησε: «Μα εν τον κούζο που γυρεύκεις;» και όταν αυτός είπε ναι και ρώτησε τι τον έκανε, το θύμα είπε πως δεν τον έπιασε με τον 31χρονο να εξοργίζεται.

Ο 31χρονος, στην κατάθεσή του, σύμφωνα με όσα παρουσιάζονται στον Τύπο της εποχής, στην συνέχεια φέρεται να παραδέχθηκε ότι έπιασε τον «κούζο» και πως του ζήτησε να μοιραστούν τα χρυσαφικά. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, δεν ενοχλήθηκε από αυτό, αλλά όταν του είπε ότι πέταξε τα ναρκωτικά σε ποταμό.

Αστυνομικοί ισχυρισμοί τότε ανέφεραν πως ο 31χρονος έσπρωξε την θεία του, πέταξε το κυνηγετικό που κρατούσε και άρπαξε ένα σφυρί που ήταν κρεμασμένο στον τοίχο της παράγκας, ξεκινώντας να την κτυπά.

Αξιωματικός της Αστυνομίας είχε αναφέρει τότε ότι ο 31χρονος φαινόταν να μετάνιωσε για ό,τι έκανε. «Ό,τι έγινε, έγινε επειδή ήθελε την δόση του» σχολίασε ο αξιωματικός.

Ο 31χρονος είχε ομολογήσει τις πράξεις του…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X