ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσιανοί ετοιμαστείτε - Ναύτες βγήκαν στη στεριά για... «περιπολία» (pics)

Στη Λεμεσό το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, του Charles de Gaulle

Λεμεσιανοί, να είστε έτοιμοι. Αυτές τις ημέρες, θα δείτε... μία μοναδική εικόνα ειδικά στην περιοχή του παλιού και του νέου λιμανιού της Λεμεσού. Αναφερόμαστε στους ναύτες που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης. Το πλήρωμα του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο, του Charles de Gaulle.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη τους προσέξετε. Άλλωστε, εάν λάβουμε υπόψη και τις προηγούμενες φορές οπότε το αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε το λιμάνι Λεμεσού, το 2010 και το 2016, κάτι τέτοιο είναι σίγουρο, καθώς κερδίζουν τα βλέμματα.

Για έξι ημέρες το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού. Οι 1800 ναύτες αναμένεται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να πάρουν μία γεύση από την ζωή της μαγευτικής Λεμεσού.

Ουσιαστικά, η παρουσία τους αναμένεται να δώσει μία οικονομική ένεση στους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό.

Εντυπωσιάζει το αεροπλανοφόρο 

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά.

Με πλήρωμα που πλησιάζει τα δυο χιλιάδες άτομα, το Charles De Gaulle είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια. Στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Το αεροπλανοφόρο, που είχε καταπλεύσει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016, θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ το Σάββατο(22/2) αναμένεται να το επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το αεροπλανοφόρο θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου από το λιμάνι Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X