ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Σε καραντίνα 31 άτομα στο ειδικό σχολείο

Θα παραμείνει κλειστό μέχρι αύριο

Συναγερμός σήμανε σε ειδικό σχολείο στη Λάρνακα έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού που αφορά μαθήτρια η οποία υποβλήθηκε τυχαία σε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Όπως πληροφορείται η «Καθημερινή», το σχολείο το οποίο σήμερα παραμένει κλειστό, θ' ανοίξει την Πέμπτη (24/9).

Το σχολείο έχει απολυμανθεί ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για απομόνωση των στενών επαφών, ενώ έχει ήδη γίνει ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως δήλωσε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων παιδιών με ειδικές ικανότητες, Χρίστος Αυγουστίνος, τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Σύμφωνα με τον κ. Αυγουστίνο συνολικά 31 άτομα δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο καθώς θα αυτοπεριοριστούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Οι υπόλοιποι, εκπαιδευτικοί και μαθητές αναμένεται να παρακολουθήσουν από την Πέμπτη κανονικά τα μαθήματα του σχολείου.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Άντρης Θρασυβούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X