ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σπίτι από τις 21:00!

Δεν θα είναι ίδιες οι γιορτές φέτος

24news team

Καθόλου δεν θα μοιάζουν τα φετινά Χριστούγεννα με όλα τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας δυστυχώς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανά το Παγκόσμιο, σχεδόν όλες οι χώρες βρίσκονται υπό το καθεστώς αυστηρών ή και σκληρών περιοριστικών μέτρων με σκοπό να αναχαιτίσουν την διασπορά του ιού, με αποτέλεσμα να «χαλάσουν» και τα φετινά μας Χριστούγεννα.

Στην Κύπρο, αποφασίστηκε όπως γίνουν κάποιες χαλαρώσεις παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, ωστόσο αυτές έγιναν με το σταγονόμετρο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που εντοπίζονται αυτό το διάστημα στην κοινότητα.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2020 επιτρεπόταν η κυκλοφορία μέχρι τις 11 μ.μ. ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων, επιτρέπεται μέχρι τις 9 μ.μ.. 

Η εν λόγω χαλάρωση έγινε και για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν οι πολίτες θα επιτρέπεται μέχρι την 1π.μ. (1/1) να κυκλοφορήσουν ενόψει και τις αλλαγής του χρόνου, ωστόσο το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου θα πρέπει η ώρα 9 μ.μ. να βρίσκονται στα σπίτια τους. 

Οι μικρές χαλαρώσεις που δόθηκαν ενόψει εορτών:

- Την παραμονή Χριστουγέννων 24/12, η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 11 το βράδυ ενώ και για την παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 /12 θα επιτρέπεται μέχρι τις 1 π.μ.

- Οι συναθροίσεις στα σπίτια παραμένουν για δέκα άτομα περιλαμβανομένων των ανήλικων.

- Όπως ανακοιώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, θα επιτραπεί η λειτουργία στις Εκκλησίες για για 25/12 και 6/1, με μέγιστο αριθμό 75 άτομα και τήρηση μέτρων. Αν επιβάλλεται, θα πρέπει να γίνουν περισσότερες λειτουργίες τις ίδιες μέρες για αποφυγή συνωστισμού.

- Σημειώνεται ότι, παρατείνονται όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2021. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση