ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Το πρόστιμο που δεν περίμενες - Μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ

Τιμωρείται και με φυλάκισης το εν λόγω αδίκημα

24news team

Την 1η Οκτωβρίου, 2020, τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις των νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, βάσει των οποίων έχουν αυξηθεί στην Κύπρο οι ποινές για καθορισμένα τροχαία αδικήματα. 

Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν επίσης στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, ή οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά.

Από τις νέες ποινές για τα τροχαία αδικήματα όμως, εντύπωση προκαλεί αυτή που επιβάλλεται σε οδηγό που οδηγεί υπό την επήρεια κόπωσης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, η οδήγηση υπό την επήρεια κόπωσης τιμωρείται με μέχρι 1 έτος φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή €3.000.

Πάντως, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκη Γεωργίου, η συγκεκριμένη συμπεριφορά οδηγού, τιμωρείτο και προηγουμένως.

Όπως εξήγησε στο 24news ο κ. Γεωργίου, είναι υπό την διακριτική ευχέρεια των μελών της Τροχαίας να διαπιστώσουν αν ο οδηγός κρατάει τιμόνι υπό την επήρεια κόπωσης. Δηλαδή, από τον τρόπο συμπεριφοράς του στο οδικό δίκτυο (σ.σ. αν για παράδειγμα οδηγεί αλόγιστα), αν διακρίνεται στα μάτια ή στο πρόσωπο του οδηγού η κούραση κ.α.

Δείτε εδώ τον πίνακα με όλες τις νέες - αυξημένες ποινές της Τροχαίας

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X