ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα;

Τι δηλώνει ο Επικεφαλής της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης

Οι πληροφορίες που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, για το κλίμα που επικρατεί εντός της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) και για σκέψεις που αφορούν είτε επιβολή αυστηρότερων μέτρων, είτε αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις δεν ευσταθούν, δηλώνει ο Επικεφαλής της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο κ. Τσιούτης αναφέρει ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσηλευτήρια και ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό, προκαλούν όντως ιδιαίτερη ανησυχία, όπως έντονο προβληματισμό προκαλεί και ο αυξημένος αριθμός νέων περιστατικών και μεταδόσεων, που καταγράφεται σε καθημερινή βάση».

«Για το λόγο αυτό», τόνισε, «πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό πως για να μην έχουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, είναι αναγκαίο ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη, τόσο έναντι στον ίδιο του τον εαυτό, όσο και έναντι των υπολοίπων».

Εξάλλου, ο κ. Τσιούτης αναφέρει πως απόψε πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Αναφέρει πως κατά τη συνεδρία θα μελετηθεί τόσο η επιδημιολογική εικόνα, όσο και οι προτάσεις των ειδικών σε σχέση με το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα τεθούν επίσης προς συζήτηση θέματα, που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο, θα εισηγηθούν να λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Οι όποιες εισηγήσεις θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Υγείας, με τον οποίο βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή και διαρκή συνεννόηση», συμπληρώνει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X