ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τα ξενοδοχεία ανοίγουν και οι γυμναστές έχουν... παράπονο

Η απάντηση του Δρ Κωστρίκη

Παράπονα εκφράζουν γυμναστές στην Κύπρο με αφορμή την απόφαση για επαναλειτουργία των ξενοδοχείων την 1η Ιουνίου ενώ τα γυμναστήρια είναι ακόμη κλειστά. Τα παράπονα προκύπτουν καθώς το άνοιγμα των ξενοδοχείων τοποθετείτο όπως είχε ανακοινωθεί στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ξεκινά στις 9 Ιουνίου. Το ίδιο ίσχυε και για τα γυμναστήρια...

Την απόφαση κλήθηκε να σχολιάσει ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης. Όπως ανέφερε ο ίδιος «η επιστημονική επιτροπή εξετάζει όλα τα επαγγέλματα και όλους τους χώρους, για τους οποίους η άρση τους θα έρθει εν καιρώ».

Ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή», για να προσθέσει ότι «δεν μπορούν να ανοίξουν όλα ταυτόχρονα πριν να γίνει σταδιακή μελέτη άρσης των μέτρων».

Νέο κύμα κορωνοϊού ενόψει;

Στο μεταξύ, σε ερώτηση εάν συμμερίζεται την εκτίμηση της Διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων που χαρακτήρισε βέβαιη την επάνοδο του κορωνοϊού, ο κ. Κωστρίκης είπε πως ο ίδιος δεν τη συμμερίζεται, εξηγώντας ότι είναι μεταξύ της άποψης ότι θα υπάρχει ένα καλό σενάριο, δηλαδή το πρώτο κύμα μπορεί να συνεχίσει με κάποιες αναζωπυρώσεις σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο, είπε πως δεν πιστεύει να έρθει δεύτερο κύμα, βασιζόμενος στο επιστημονικό γεγονός των δύο προηγουμένων επιδημιών παρομοίου ιού, όπως ήταν το SARS και το Mers.

«Σε σχέση με τον SARS-CoV-2 πιστεύω ότι θα συνεχίσει για λίγο χρονικό διάστημα να αναζωπυρώνεται, αλλά προσωπικά δεν αναμένω δεύτερο κύμα», σημείωσε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X