ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Σας παίρνουν τηλέφωνο για να σας κλέψουν

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία

Τις τελευταιες ημέρες παρουσίαστηκε εξάρση του φαινουμένου της απάτης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων για απόσπαση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Η Αστυνομία, συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό για προστασία από τέτοιες τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται σε πολίτες και αποσκοπούν στην απόσπαση στοιχείων των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και άλλων προσωπικών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Αστυνομία από αριθμό πολιτών, οι τηλεφωνικές κλήσεις φαίνεται να γίνονται από τηλεφωνικούς αριθμούς της Κύπρου που είναι ωστόσο ψευδείς. Πιστεύεται ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται από το εξωτερικό και για απόκρυψη των πραγματικών τηλεφωνικών αριθμών των δραστών, χρησιμοποιούνται ως ονομασία, τηλεφωνικοί αριθμοί που ομοιάζουν με τηλεφωνικούς αριθμούς της Κύπρου. Σε άλλες περιπτώσεις, αντί τηλεφωνικού αριθμού, παρουσιάζεται στην οθόνη του τηλεφώνου των πολιτών, η ονομασία τραπεζικών ιδρυμάτων.

Οι δράστες κατά τη συνομιλία τους με πολίτες που απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις, αναφέρουν ότι είναι λειτουργοί τραπεζικών ιδρυμάτων όπου οι πολίτες διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς και ισχυρίζονται ότι παρουσιάζεται πρόβλημα στην λειτουργία των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών. Για επίλυση του προβλήματος, οι δράστες ζητούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών, καθώς και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά των πολιτών και των τραπεζικών λογαριασμών τους, οι δράστες της απάτης είναι σε θέση να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό που δέχεται αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις και να μην αναφέρει σε οποιοδήποτε πρόσωπο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X