ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας - Έγραφαν non stop

Tα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 342 καταγγελίες

Στο πλαίσιο των καθημερινών προσπαθειών της, για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, η Αστυνομία διενήργησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου τροχονομικούς ελέγχους σε όλες τις πόλεις. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών εντοπίστηκαν διάφορες τροχαίες παραβάσεις, μερικές από τις οποίες εντάσσονται στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, στην επαρχία Αμμοχώστου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, εντοπίστηκε 43χρονος, να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλης στον οργανισμό του τέσσερις φορές ψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο. Η χαμηλότερη ένδειξη από την τελική εξέταση αλκοόλης στην οποία υπεβλήθη ο 43χρονος, ήταν 91μg%, αντί 22μg%.

Ο 43χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Την υπόθεση διερευνά η Τροχαία Αμμοχώστου.


 Λευκωσία: Οδηγός μπήκε σε βιτρίνα καταστήματος - Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο


 Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την έξοδο Τσερίου, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, που διενεργούσαν ελέγχους ταχύτητας, ανέκοψαν γύρω στις 11.30 ψες, αυτοκίνητο που κινείτο με ταχύτητα 178 χιλιομέτρων, αντί 100.

Οδηγός του οχήματος ήταν 31χρονος κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε χωρίς να καλύπτεται από ασφάλεια και με πλαστή άδεια οδηγού.

Αφού συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα ο 31χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου, ο οποίος ανέλαβε την εξέταση της υπόθεσης.

Την ίδια περίπου ώρα, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 22χρονος, σε δρόμο της Λευκωσίας. Από τις εξετάσεις των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος, με σχετική απόφαση Δικαστηρίου έχει στερηθεί της άδειας οδηγού, μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

Πέρα της οδήγησης με στερημένη άδεια οδηγού, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος σε καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ εντοπίστηκε παράβαση και στα μπροστινά φώτα του οχήματος, τα οποία είχαν πράσινο και κόκκινο χρώμα.

Ο 22χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά τους χθεσινούς τροχονομικούς ελέγχους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 342 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Από αυτές, 167 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα και 16 μη ελευθέρα χέρια κατά την οδήγηση (χρήση κινητού τηλεφώνου). Τρεις οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X