ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Προκάλεσε τροχαίο λόγω σφήκας - Αθωώθηκε 6 χρόνια μετά

Μπήκε στο όχημα σφήκα και έχασε τον έλεγχο

Αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ο οδηγός οχήματος που τον Σεπτέμβριο του 2014 προκάλεσε τροχαίο ατύχημα στα Λατσιά.

Ο κατηγορούμενος, είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ωστόσο το Ανώτατο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο, δεν έκρινε ως επαρκής την εξήγηση που έδωσε ο κατηγορούμενος, για να τον απαλλάξει από την ευθύνη του και τον έκρινε ένοχο στο αδίκημα της αμελούς οδήγησης.

Αντιθέτως, το Ανώτατο, έκρινε πως η μετακίνηση του αυτοκινήτου του κατηγορούμενου προς τα δεξιά, δεν είναι για άλλο λόγο, όπως καταγράφεται πρωτοδίκως, αλλά ως συνέπεια της εισδοχής της σφήκας που χτύπησε στο μάτι τον κατηγορούμενο και ως εκ τούτου, αθώωσε τον κατηγορούμενο, απαλλάσσοντάς τον από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η υπόθεση

Το τροχαίο σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην λεωφόρο Καλαμών με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προς το Γέρι.

Ο 18χρονος, τότε, οδηγός, ενώ βρισκόταν σε σημείο του δρόμου όπου υπήρχε στροφή, μπήκε στο όχημά το από το παράθυρο, μια σφήκα, η οποία τον κτύπησε στο δεξί μάτι, με τον οδηγό να προσπαθεί με το δεξί του χέρι να την απωθήσει. Στην συνέχεια η σφήκα κτύπησε στο τιμόνι και ο οδηγός με το αριστερό του χέρι έστριψε προς τα δεξιά με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί μετωπικά με όχημα 58χρονης.

Σημειώνεται ότι μέχρι εκείνη την στιγμή, ο νεαρός κινείτο με κανονική ταχύτητα και κρατώντας το τιμόνι και με τα δύο χέρι.

Το τροχαίο

Σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου 2014, στη Λευκωσία, τραυματίστηκε σοβαρά 58χρονη οδηγός.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 10.45π.μ., στον δρόμο προέκτασης της λεωφόρου Καλαμών, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε μετωπικά, με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 58χρονη.

Από την σύγκρουση η 58χρονη, εγκλωβίστηκε στο όχημά της και για τον απεγκλωβισμό της, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά τον απεγκλωβισμό της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, αφού διαπιστώθηκε ότι φέρει κατάγματα 2ου, 3ου και 7ου σπονδύλου και εσωτερική αιμορραγία στο συκώτι.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας της, ήταν σοβαρή.

Ο 18χρονος, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερεύνησε η Τροχαία Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X