ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Πόσοι μπορούν να επιβαίνουν στο ίδιο αυτοκίνητο;

Τι ισχύει με βάση τα μέτρα

24news team

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από τις 5:00 το πρωί της Κυριακής (10/1) τα νέα μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού στην κοινότητα.


Βήμα-βήμα η αποστολή sms στο 8998 - Οι εξαιρέσεις


Ένα από τα σημεία που απασχολούν αρκετούς πολίτες είναι το πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα και πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα ΜΜΜ. 

Με βάση λοιπόν τα μέτρα, ισχύουν τα εξής:

*Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

*Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

*Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

*Για σκοπούς εργασίας και σε περίπτωση που το ιδιωτικό όχημα είναι χωρητικότητας κάτω των πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

*Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί, κτλ) καθορίζεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

Το πρόστιμο:

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση των μέτρων αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και τιμωρείται με το πρόστιμο των €300.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X