ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Πείραζε» τις κόρες του - Tον κατήγγειλε ο γιος του

Πώς καταγγέλθηκε μετά από 23 χρόνια

24news team

Καταδικάστηκε σε 50 μήνες φυλάκισης για τις άσεμνες πράξεις σε βάρος των ανήλικων παιδιών του, ηλικίας 9 και 5 ετών. Τα κακοποιούσε σεξουαλικά και τα χτυπούσε ενώ ο πα - τέρας έκανε έφεση για την ποινή του, την οποία θεώρησε ως έκδηλα υπερβολική. 

Όλα τα αδικήματα στα οποία ο Εφεσείων κρίθηκε ένοχος, κατόπιν δικής του παραδοχής, έλαβαν χώρα μεταξύ της περιόδου 1986-1993. Η καταγγελία έγινε 23 χρόνια μετά τις αποτρόπαιες πράξεις του από τον γιο του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου «η καταγγελία έγινε 23 χρόνια μετά τη διάπραξη του τελευταίου αδικήματος όταν ο κατηγορούμενος απέκτησε θυγατέρα με τη δεύτερη σύζυγο του. Η καταγγελία έγινε για σκοπούς προστασίας της ανήλικης θυγατέρας του».

Το Ανώτατο αναφέρει ότι «η καθυστέρηση δεν είναι καθοριστικής σημασίας ως προς το είδος της ποινής» αφού ο εφεσείων «παρενοχλούσε τα ίδια του τα παιδιά, τις θυγατέρες του από πολύ νεαρή ηλικία, τις δύο δε εξ αυτών την Α. και τη Β. τις παρενοχλούσε συστηματικά. Η σεξουαλική παρενόχληση της Α. άρχισε όταν ήταν 9 ετών, της Β. όταν ήταν 5 ετών, ενώ το επεισόδιο με τη Γ. έλαβε χώρα όταν αυτή ήταν 9 ετών».

«Να σημειώσουμε ακόμη, ότι η κατ΄ εξακολούθηση εγκληματική συμπεριφορά του Εφεσείοντα εις βάρος των ανήλικων παιδιών του, αποκαλύφθηκε, έστω και καθυστερημένα, από ευτυχείς συγκυρίες, όταν ο Εφεσείων απέκτησε κοριτσάκι με τη δεύτερη σύζυγο του, και ο υιός του από τον πρώτο του γάμο απέστειλε ανώνυμη επιστολή στα γραφεία της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, λέγοντας πως το κοριτσάκι που ο Εφεσείων απέκτησε από το δεύτερο του γάμο, διέτρεχε και αυτό άμεσο κίνδυνο να κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Εφεσείοντα».

Ο Εφεσείων παράνομα και άσεμνα επιτέθηκε στις τρεις ανήλικες κόρες του, σε συνολικά δώδεκα διαφορετικές περιπτώσεις και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Η «πόρτα» του Ανωτάτου

Ο Εφεσείων ευτύχησε να αποκτήσει αρκετά παιδιά από τον πρώτο του γάμο, τα οποία όμως, δυστυχώς, χρησιμοποίησε (όσον αφορά στις τρεις ανήλικες τότε θυγατέρες του) για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες σεξουαλικές του ορέξεις και τα ζωώδη ένστικτα του. Όπως ορθά σημειώνει το Κακουργιοδικείο, «ο κατηγορούμενος κακοποιούσε σεξουαλικά τις τρεις θυγατέρες του από πολύ νεαρή ηλικία σε βάθος χρόνου κατ΄ επανάληψη, αμαυρώνοντας και σπιλώνοντας τις παιδικές αθώες ψυχές τους».

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου «Οι επιβληθείσες από το Κακουργιοδικείο ποινές, δεν κρίνονται έκδηλα υπερβολικές ούτε βρίσκουμε ότι η συνολική ποινή είναι άδικη και δυσανάλογη με την ποινική ευθύνη του Εφεσείοντα. Σε αδικήματα στα οποία ο πατέρας αντί να είναι ο φύλακας-άγγελος των ανήλικων τέκνων του, γίνεται ο εφιάλτης τους, οι προσωπικές περιστάσεις και τα άλλα ελαφρυντικά που εδώ λήφθηκαν υπόψη, δεν μπορούν να έχουν καταλυτική επίδραση στην επιβολή της ποινής».

Υπό το φως των πιο πάνω, οι λόγοι έφεσης είναι αβάσιμοι και η έφεση απορρίπτεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση