ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Παρανόμησαν και απειλούσαν να σκοτώσουν αυτούς που τους «τσάκωσαν»

Κατηγορούνται και για πρόκληση σωματικής βλάβης

Δύο παγιδευτές πουλιών από τις Βρυσούλλες, για τους οποίους, όπως αναφέρει ηΕ πιτροπή κατά της σφαγής πουλιών (Committee against Bird Slaughter - CABS) υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Αστυνομία των Βάσεων για περιστατικό επίθεσης σε ακτιβιστή του οργανισμού (CABS), παραδόθηκαν στον αστυνομικό σταθμό της Δεκέλειας.

«Τα δύο άτομα κατηγορούνται για επίθεση που προκάλεσε σωματική βλάβη, οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς νούμερα κυκλοφορίας, λεκτική βία (εξύβριση και θανατικές απειλές) προς έναν εθελοντή του CABS μπροστά από αστυνομικούς των Βάσεων που συνόδευαν τους εθελοντές», σημειώνει σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ η CABS.

Αναφέρει ότι «το περιστατικό συνέβη στις πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου όταν οι ακτιβιστές οδηγούσαν την Αστυνομία των Βάσεων σε παράνομη περιοχή παγίδευσης πουλιών κοντά στον Άγιο Νικόλαο».

«Μετά την επίθεση και τις απειλές, οι άντρες εγκατέλειψαν τη σκηνή, για να παραδοθούν μερικές ημέρες αργότερα ύστερα από την αυξημένη πίεση της Αστυνομίας για εντοπισμό τους», αναφέρει.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς θα κατηγορηθεί σύντομα για την επίθεση και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του CABS, Andrea Rutigliano.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X