ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Όταν βγαίνεις έξω, έχει μια μυρωδιά θανάτου»

Κραυγή απόγνωσης από κατοίκους του Δήμου Ιδαλίου

24news team

Στο απροχώρητο φαίνεται να έχει φτάσει η κατάσταση με την δυσοσμία στην περιοχή Ιδαλίου, με τους κάτοικος να μην αντέχουν άλλο, ενώ τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν και τα παιδιά στο σχολείο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ρύπους που παράγουν δύο ασφαλτικά εργοστάσια. Για το γεγονός αυτό, που αξίζει να σημειωθεί ότι χρονολογείται, έγιναν ήδη πολλές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους.

Στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» του Alpha Κύπρου, φιλοξενήθηκε ο Δρ. Θέμης Κωμοδρόμος, κάτοικος Ιδαλίου ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Δεν πάει άλλο. Σήμερα ειδικά το πρωί, χθες και προχθές, όταν βγαίνεις έξω, έχει μια μυρωδιά θανάτου. Είναι σαν να και κάθεσαι πίσω από ένα αυτοκίνητο με τα καυσαέρια να έρχονται όλα στο πρόσωπό σου. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις, καίνε τα μάτια, βήχας, άσθμα. Εγώ για να έρθω δουλειά, που είναι πέντε - δέκα λεπτά μέχρι να μπω στο αυτοκίνητό μου και να έρθω σπίτι, καίγονται τα μάτια μου όλη μέρα. Φαντάζομαι τα παιδιά που είναι στο σχολείο και προσπαθούν να μάθουν γράμματα, πως νιώθουν. Η σύζυγός μου είναι δασκάλα στο σχολείο και έχω και εγώ δύο παιδιά στο σχολείο και βλέπω ότι τα παιδιά ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Δεν πάει άλλο, δεν ξέρω πώς να το πω», είπε αρχικά ο Δρ. Κωμοδρόμος.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχουμε πολλά παράπονα για άσθμα στα παιδιά, για αλλεργίες. Πραγματικά είναι ανυπόφορη η κατάσταση. Τις τελευταίες μέρες δεν μπορείς να βγεις έξω από το σπίτι» πρόσθεσε.

Ο Δρ. Κωμοδρόμος τοποθετήθηκε και ως γιατρός λέγοντας ότι στα παιδιά ειδικά οι πνεύμονες τους δεν είναι ανεπτυγμένοι όπως και το ανοσοποιητικό τους σύστημα και δεν μπορούν να καταπολεμήσουν αυτές τις ρυπάνσεις στην ατμόσφαιρα. Αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, όταν τα παιδιά αυτά μεγαλώσουν, θα έχουν προβλήματα με τους πνεύμονες, καρκίνο ακόμα και με το καρδιαγγειακό σύστημα.

Στην εκπομπή, φιλοξενήθηκε και ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης ο οποίος τοποθετήθηκε επίσης επί του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X