ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: 163 νεκροί - Λες και «αφανίστηκε» χωριό

Στους 163 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

24news team

Η έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο σκόρπισε την θλίψη σε δεκάδες οικογένειες αφού μέχρι στιγμής 163 συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με την νόσο. Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε το νέο lockdown στις 8/1, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να μειωθούν οι θάνατοι.

 Κύπρος-Σοκ! 28χρονη έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει στις 8/1 «Βρισκόμαστε ήδη στην κόκκινη γραμμή και απαιτούνται δραστικά μέτρα για να μην ζήσουμε αυτό που απευχόμαστε, δηλαδή να δούμε ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι, γιατί δεν έχουμε διαθέσιμες κλίνες. Αυτό δεν θέλουμε να το ζήσουμε ποτέ, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί και θα κάνουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε».

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ως στόχο τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της Δημόσιας Υγείας αλλά και τον περιορισμό των απωλειών συνανθρώπων μας εξαιτίας της νόσου» είχε αναφέρει στις δηλώσεις του ο κύριος Ιωάννου.

Δυστυχώς οι θάνατοι από κορωνοϊό ειδικά το τελευταίο διάστημα αυξάνονται δραματικά στο νησί μας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες νοσηλευτών και γιατρών. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, ως προς την αντιμετώπιση της εν λόγω πανδημίας.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι, ο αριθμός των ατόμων που δυστυχώς έχασαν την μάχη με την φονική πανδημία θα μπορούσε κανείς να πει ότι ισούται με τον πληθυσμό ενός χωριού της μικρής μας Κύπρου.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι στο χωριό Οίκος Μαραθάσας, φθάνουν τους 158 (σ.σ. ο αριθμός βρίσκεται στην απογράφη 2011 στο wikipedia), δηλαδή μόλις ένας περισσότερος από τους μέχρι στιγμής θανάτους στο νησί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X