ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ο δολοφόνος που απέδρασε από τις Κεντρικές - Φρικτό έγκλημα

Το όνομά του «φιγουράρει» και στην λίστα της Interpol

Στις 14 Οκτωβρίου 2007 ο Νετζατί μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο απέδρασαν από τις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία.

Στις 7 Αυγούστου, 2007 ο Νετζατί βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου 2006, στην Αγία Νάπα.

Στις 14 Οκτωβρίου, 2007 εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψής του για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση. Η φωτογραφία και το όνομά του, «φιγουράρουν» μέχρι σήμερα και στην σχετική λίστα της Interpol αφού ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. 

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε

Ο βιασμός και η δολοφονία:

Συγκλονισμό είχε προκαλέσει τότε στην κυπριακή κοινή γνώμη, το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε ο Τουρκοκύπριος, Παναγιώτης. Θύμα του ήταν η νεαρή τότε, Γιάνα Κοβάσοβα.

Στην καταδικαστική απόφασή του το δικαστήριο, είχε αναφέρει τότε, «ο κατηγορούμενος, δεν ανέχτηκε την επιθυμία του θύματος να διακόψουν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση όταν αυτή πληροφορήθηκε πως ο Νετζατί ήταν νυμφευμένος και αντιδρώντας, επιδίωξε μεταξύ τους συνάντηση. Με κίνητρο το φόβο του να μην την χάσει, προχώρησε στη διάπραξη των εγκλημάτων».

Τόσο οι ανακριτές και ο Ιατροδικαστής, όσο και ο ίδιος ο θύτης, βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα

Ο Παναγιώτης Νετζατί, είχε απαγάγει, βιάσει και δολοφονήσει το θύμα του, ενώ στην συνέχεια το είχε θάψει.

Αφότου συνελήφθη η Αστυνομία τον οδήγησε στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, όπου είχε παραδεχθεί νωρίτερα σε ανακριτή, πως είχε θάψει το θύμα του. Εκεί, εντοπίστηκε το σημείο όπου είχε ταφεί η άτυχη γυναίκα, κοντά στην άκρια γκρεμού. Το χώμα φαινόταν σκαμμένο στο σημείο ενώ εξείχε και ένα ανθρώπινο πόδι. 

Φρικιαστικό το θέαμα στον «τάφο»:

Τόσο οι ανακριτές και ο Ιατροδικαστής, όσο και ο ίδιος ο θύτης, βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα, όταν κατάφεραν να μετακινήσουν το χώμα, κάτω από το οποίο θάφτηκε η Γιάνα.

Τα πόδια της ήταν δεμένα με σχοινί και λυγισμένα προς τα πίσω, όπως και τα χέρια της, ενώ στο κεφάλι φορούσε μαύρο νάιλον σακούλι. Στον λαιμό είχε δεμένο μαύρο ιμάντα, ενώ το θύμα φορούσε παντελόνι και τελαντωτή μπλούζα. 

Πράκτορας των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών ο θύτης;

Δημοσιεύματα της τότε εποχής από Ε/κ και Τ/κ μέσα ενημέρωσης, ήθελαν τον Παναγιώτη Νετζατί να είναι πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, πληροφορίες ανάφεραν ότι μετά την απόδρασή του από τις Κεντρικές Φυλακές, βρίσκεται στα Κατεχόμενα και να χρησιμοποιεί άλλες ταυτότητες, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Η υπεράσπισή του πάντως ενώπιον Δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση δολοφονίας της Γιάνα, αποτελούσε συνωμοσία της Κυπριακής Αστυνομίας εναντίον του. Σύμφωνα πάντα με τις αναφορές της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, μεταξύ άλλων η Αστυνομία, ήθελε να του κλείσουν το στόμα, επειδή συμμετείχε σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι συνθήκες κράτησής του ήταν άθλιες. Δεχόταν απειλές και βία από αστυνομικούς, είπε, ενώ ισχυρίστηκε και ότι υποβαλλόταν σε βασανιστήρια και εξαναγκασμό να υπογράφει έγγραφα που δεν γνώριζε τι ήταν. Όλα αυτά όμως δεν εισακούστηκαν στο δικαστήριο αφού θεωρήθηκε προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων.

Σημειώνεται ότι τότε, υπήρξαν αναφορές και από τα τουρκοκυπριακά μέσα, ότι ο Παναγιώτης  Νετζατί ήταν διπλός πράκτορας τόσο της ΜΙΤ όσο και της ΚΥΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X