ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Νέα κρούσματα: Ποδοσφαιριστής και μετανάστες που ήρθαν από Τουρκία

Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, για την Κυριακή (12/7) είναι 7.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 249 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Συγκεκριμένα αφορά εργαζόμενη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο.

Από 86 εργαστηριακές διαγνώσεις δειγμάτων που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Το άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Συγκεκριμένα αφορά σε ποδοσφαιριστή της Δόξας που ήρθε στην Κύπρο στις 10/7 από την Σερβία. Εντοπίστηκε από τον τακτικό έλεγχο που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της.

Από 301 εργαστηριακά αποτελέσματα από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Συγκεκριμένα είναι μετανάστες στους οποίους διενεργήθηκε έλεγχος πριν την ένταξή τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Πουρνάρα. Είχαν φτάσει στα κατεχόμενα από την Συρία μέσω Τουρκίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X