ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Κύπρος - «Να είσαι καλή μαζί του, με πλήρωσε...»

Υπό κράτηση οι δύο κατηγορούμενοι για σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία προσώπων

Υπό κράτηση θα παραμείνουν οι δυο κατηγορούμενοι σε σχέση με την υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος , παράνομης συνουσίας χωρίς τη συναίνεση της παραπονούμενης, σεξουαλική εκμετάλλευση και κατάχρηση εξουσίας καθώς και εμπορίας προσώπων με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση .

Τα δύο πρόσωπα, που είναι αλλοδαποί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο. Οι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν 25 περίπου κατηγορίες αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Τα αδικήματα διεπράχθησαν κατά την περίοδο 31.10.2018 με 7.11.2018.

Το Δικαστήριο στο πλαίσιο της διαδικασίας ανέφερε πως για το αίτημα για κράτηση των δύο κατηγορουμένων πρέπει να επανεξεταστεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την προηγούμενη φορά.

Ο 1ος κατηγορούμενος εισήλθε στην κατοικία του με τον 2ο κατηγορούμενο και είπε στην παραπονούμενη που φιλοξενούσε να είναι «καλή μαζί του» γιατί τον είχε πληρώσει

Απέρριψε αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου, δικηγόρου Ευτύχιου Πίτρου, αιτιολογώντας την απόφασή του πως επειδή δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του πελάτη του, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για να αφήσουν ελεύθερο το κατηγορούμενο, επειδή εκκρεμεί η μαρτυρία.

Το Δικαστήριο πρόσθεσε ότι εκκρεμεί η μαρτυρία και ως εκ τούτου όρισε την υπόθεση για τις 8.11.2019 με την κατάθεση ως μάρτυρα κατηγορίας της παραπονούμενης και όπως μέχρι τότε και οι δύο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ζήτησε την κράτηση των δύο κατηγορούμενων κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας προκειμένου να παρουσιαστούν την ημερομηνία της έναρξης της δικαστικής διαδικασίας Χαρακτήρισε την υπόθεση σοβαρή αλλά και τα αδικήματα επαναλαμβανόμενα. Αναφέρθηκε και στον κίνδυνο οι δύο κατηγορούμενοι να μην προσέλθουν στη δίκη.


Αυτόν ψάχνουν από το 2017 για αδίκημα στη Λεμεσό (Φωτογραφία)


Επιπρόσθετα η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανέφερε πως το Δικαστήριο δεσμεύεται από την προηγούμενη απόφαση του που είχε ανακοινώσει όπως και οι δυο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση και δεν μπορεί, όπως είπε, σήμερα να γίνει εφετείο του εαυτού του. Η απόφαση του Δικαστηρίου είπε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, είναι δεσμευτική.

Ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων δικηγόροι κ. Πίτρος και κ. Στυλιανού ζήτησαν όπως οι πελάτες τους αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Ο κ. Πίτρος ζήτησε όπως ο πελάτης του ηλικίας 58 ετών τοποθετηθεί στο stop list, παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, υπογράψει εγγύηση και παρουσιάζεται στον αστυνομικό σταθμό .

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου είπε πως ο πελάτης του μπορεί να υπογράψει εγγύηση μέχρι 2.000 ευρώ και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται στο πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό .
Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως ο πελάτης του υπέβαλε αίτημα για νομική αρωγή και ως εκ τούτου δεν θα τον εκπροσωπεί.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Δικηγόρος Ευτύχιος Πίτρος ανέφεε πως οι κατηγορούμενοι τελούν υπό κράτηση από την 4η Απριλίου του 2018 μέχρι σήμερα προσθέτοντας πως ο χρόνος αυτός είναι υπερβολικός

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης το περιστατικό συνέβη στις 3.11.2018 όταν ο 1ος κατηγορούμενος εισήλθε στην κατοικία του με τον 2ο κατηγορούμενο και είπε στην παραπονούμενη που φιλοξενούσε να είναι “καλή μαζί του” γιατί τον είχε πληρώσει.

Το Δικαστήριο λόγω και της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο κατηγορούμενοι διέταξε όπως αυτοί παραμείνουν υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X