ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Μπαγλάρωσε» πέντε η Αστυνομία

Πέντε συλλήψεις για διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών

Στη σύλληψη πέντε προσώπων, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας στις επαρχίες Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών, κλοπών και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Στην Λάρνακα, μέλη του ΤΑΕ προχώρησαν χθες, στη σύλληψη 35χρονου, βάσει Δικαστικού εντάλματος, που είχε εκδοθεί εναντίον του στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας από την οποία κλάπηκε αριθμός κοσμημάτων.

Η διάρρηξη διαπράχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, 20 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας διενήργησαν εξετάσεις σε περιοχή της Λάρνακας, όπου εντόπισαν πεταγμένα, μέρος των κλοπιμαίων κοσμημάτων και το διαβατήριο της ιδιοκτήτριας της οικίας, που επίσης είχε κλαπεί. Αφού προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 35χρονου, την ίδια μέρα εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψής του και καταζητείτο.

Γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη του ΤΑΕ εντόπισαν τον 35χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο στην Λάρνακα και αφού ανέκοψαν το όχημα, προχώρησαν στη σύλληψή του. Κατά τη σύλληψη, ο ύποπτος επιτέθηκε εναντίον ενός από τα μέλη της Αστυνομίας, σπρώχνοντας τον με τα χέρια στο στήθος, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο αποτράπηκε από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Της σύλληψης του υπόπτου ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητό του, όπου τα μέλη του ΤΑΕ εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 5,500 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και ασημένια σκεύη, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία φωτογραφική μηχανή, για τα οποία γίνονται εξετάσεις για να διαφανεί αν είναι κλοπιμαία. Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν επίσης ένα ζεύγος γαντιών και διαρρηκτικό εργαλείο, ενώ στην κατοχή του 35χρονου ανευρέθηκε το ποσό των 365 ευρώ, που επίσης κατακρατήθηκε για εξετάσεις ως προς την προέλευσή του.

Επίσης, στην Λευκωσία, μέλη του ΤΑΕ προχώρησαν στη σύλληψη 41χρονου, υπόπτου για τη διάπραξη δύο διαρρήξεων κατοικιών, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ιδιοκτήτριας κατοικίας, στο Καϊμακλί, γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, η ίδια εντόπισε στο σαλόνι του σπιτιού της τον 35χρονο, τον οποίο και αναγνώρισε. Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας που έσπευσαν στην περιοχή για εξετάσεις, διαπίστωσαν τη διάρρηξη της κατοικίας, για την οποία εκδόθηκε στη συνέχεια Δικαστικό ένταλμα σύλληψης του υπόπτου.

Προηγήθηκε η διάρρηξη άλλης κατοικίας, επίσης στο Καϊμακλί, όπου γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα, η ένοικος αντιλήφθηκε άγνωστο της πρόσωπο να εξέρχεται από την πόρτα του σαλονιού του σπιτιού της.

Λίγο μετά τις 7.30 χθες το βράδυ, ο ύποπτος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας και ανακρινόμενος ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ, τη διάπραξη των δύο διαρρήξεων.

Άλλα τρία πρόσωπα, συνελήφθησαν στην Λεμεσό, 30 λεπτά πριν τις 1.00 τα ξημερώματα σήμερα, από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος, που βρίσκονταν σε περιπολία στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα.

Τα μέλη του ΟΠΕ εντόπισαν στην περιοχή, σε σταθμευμένο με αναμμένη τη μηχανή αυτοκίνητο, τους τρεις υπόπτους, δύο άνδρες ηλικίας 37 και 30 χρόνων και μία γυναίκα 25 χρόνων και τους υπέβαλαν σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη των τριών υπόπτων, όταν αντιλήφθηκαν τον 37χρονο να ρίχνει στο έδαφος μία τσάντα, μέσα στην οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο 37χρονος επίσης συνελήφθη με Δικαστικό ένταλμα που είχε εκδοθεί εναντίον του, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγρού και για την οποία καταζητείτο.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 37χρονος φέρεται κατά τους φετινούς μήνες Φεβράρη και Μάρτη, να προέβηκε σε παράνομη παρέμβαση στις εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρισμού, στην κατοικία όπου αυτός διέμενε, στην επαρχία Λεμεσού, με σκοπό να μην γίνεται καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος στην κατοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X