ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μετά το sms για τις μετακινήσεις έρχεται και app

Τα πλάνα

H δυνατότητα της υπηρεσίας SMS στο 8998 για έγκριση κατ’ εξαίρεση αδείας μετακίνησης πολιτών, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, πλέον λειτουργεί κανονικά.

Η κυπριακή κυβέρνηση όμως προχωρά και στην ανάπτυξη εναλλακτικών καναλιών επικοινωνίας για την κατ’ εξαίρεση αδείας μετακίνησης πολιτών και συγκεκριμένα με εφαρμογή για κινητά smartphones.

Τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε σχεδιαστικό στάδιο και θα λειτουργεί συνδυαστικά με το SMS service, όπως δηλαδή συνδυαστικά λειτουργεί η υπηρεσία SMS και χειρόγραφων αιτήσεων. Το app θα λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως λειτουργεί και η λειτουργία SMS. Μετά την αποστολή του μηνύματος / αιτήματος εντός του app θα λαμβάνεται απάντηση για έγκριση του αιτήματος, και η διακίνηση θα ισχύει επίσης "για εύλογο χρονικό διάστημα" αναλόγως της κατηγορίας διακίνησης για την οποία παραχωρήθηκε η έγκριση.

Τέλος, μέχρι τις 11 η ώρα την Πέμπτη, είχαν σταλεί στο σύστημα 52 χιλιάδες SMS από πολίτες που θέλησαν κατ’ εξαίρεση άδεια μετακίνησης.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X