ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαζική δειγματοληψία στους Τ/κ της Πύλας

Από τις 8 το πρωί σήμερα, Τ/κ κάτοικοι της Πύλας προβαίνουν σε δειγματοληψία στο σημείο ελέγχου στα κατεχόμενα στο οδόφραγμα Περγάμου

Από τις 8 το πρωί σήμερα, Τ/κ κάτοικοι της Πύλας προβαίνουν σε δειγματοληψία στο σημείο ελέγχου στα κατεχόμενα στο οδόφραγμα Περγάμου, ώστε να γίνει το τεστ PCR για τον κορωνοϊό, ώστε εφόσον, είναι αρνητικό, να μπορούν να διακινούνται αυθημερόν.

Η "Κίπρις ποστασί" γράφει ότι η προσέλευση των ενδιαφερομένων αναμένετο να κρατήσει μέχρι το μεσημέρι και σημειώνει ότι εκτός από την δουλειά τους πολλοί Τ/κ κάτοικοι της Πύλας θα μπορέσουν να δουν και τους συγγενείς τους στα κατεχόμενα.

Η "Γενί Ντουζέν" δημοσιεύει φωτογραφία από μια οικογένεια. Η γιαγιά και ο παππούς μπόρεσαν να δουν σήμερα για πρώτη φορά τα εγγόνια τους μετά από τρεις μήνες. Η συνάντηση, σημειώνει η εφημερίδα, έγινε με αφορμή την σημερινή Ημέρα του Πατέρα.

Εξάλλου, η "Κίπρις ποστασί", με αφορμή δημοσιεύματα σε ε/κ ΜΜΕ πως σε κάποιες περιπτώσεις στο σημείο ελέγχου στα κατεχόμενα, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, δεν έγινε αποδεκτό το έγγραφο για το αρνητικό τεστ PCR γιατί δεν ήταν στην αγγλική γλώσσα, ρώτησε σχετικά τον «υφυπουργό υγείας», Αλί Τσιαγκιούρ, ο οποίος ανέφερε πως σε αυτούς δεν μεταφέρθηκε τέτοια πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το αποτέλεσμα του τεστ αναγράφεται με λατινικό αλφάβητο δεν υπάρχει πρόβλημα, «άλλωστε μέχρι σήμερα στην ε/κ πλευρά αυτά γράφονται στα αγγλικά».

Στο μεταξύ, έφτασε χθες στις 23.20 η πρώτη δρομολογημένη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών με κωδικό ΤΚ 970, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από τα κατεχόμενα στην Τουρκία. Η χθεσινή προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», όλοι όσοι θα έρχονται στα κατεχόμενα μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Στο μεταξύ, η τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα ανακοίνωσε κι άλλες πτήσεις επαναπατρισμού από τα κατεχόμενα στην Τουρκία. Ανακοινώθηκε ότι μεθαύριο 23 Ιουνίου, πτήση επαναπατρισμού θα πραγματοποιήσει η εταιρεία Πήγασος από τα κατεχόμενα προς την Άγκυρα. Σημειώνεται ότι η ίδια εταιρεία θα πραγματοποιήσει άλλες δύο πτήσεις επαναπατρισμού από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στο αεροδρόμιο Σαμπίκα Γκιοκχέν της Κωνσταντινούπολης, στις 26 και 28 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση