ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπρος: Μαθητής χτύπησε με ξύλο οδηγό εν κινήσει λεωφορείου

Οι φακοί των γυαλιών απέτρεψαν το μοιραίο – Το περιστατικό θα καταγγελθεί στην Αστυνομία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην επίθεση και το χτύπημα στην περιοχή του ματιού οδηγού λεωφορείου, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει στη διαδρομή από γυμνάσιο και λύκειο της Λεμεσού προς την κοινότητα Παρεκκλησιάς, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), Γιώργος Κυριάκου.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, όπου συζητήθηκε η ασφάλεια των σχολικών λεωφορείων, με αφορμή τη φωτιά σε λεωφορείο την 1η Δεκεμβρίου 2023, ανάφερε ότι χθες, Τετάρτη (07/12), σε μαθητική διαδρομή το μεσημέρι, από γυμνάσιο και λύκειο μέχρι την κοινότητα Παρεκκλησιάς, ενώ το λεωφορείο ήταν εν κινήσει, προς το τέλος της διαδρομής, κοντά στην κοινότητα Παρεκκλησιάς, ένας μαθητής προσέγγισε τον οδηγό με ένα ξύλο 70 – 80 εκατοστών, του φώναξε και αυτός ενστικτωδώς γύρισε, για να δει ποιος τους απευθύνει τον λόγο. Τότε ο μαθητής τον χτύπησε με το ξύλο στο μάτι. «Αν δε φορούσε τα γυαλιά μυωπίας, πιστεύω, ότι οι πιθανότητες να χάσει ο οδηγός τον έλεγχο του αστικού λεωφορείου, θα ήταν μεγάλες. Ευτυχώς η αντίσταση των φακών και η εμπειρία του οδηγού επέτρεψαν στον οδηγό να μπορέσει να συνεχίσει», σημείωσε ο κ. Γεωργίου.

Όπως είπε, «είμαι 33 χρόνια στις διαδρομές λεωφορείων. Υπήρχαν κάθε χρόνο περιστατικά βανδαλισμών, συγκεκριμένα υλικών ζημιών. Πιστεύω ότι ένα πράγμα είναι αυτό και άλλο να γίνονται ενέργειες προς τον οδηγό του λεωφορείου. Ξεκινήσαμε με μπουκάλι, συνεχίσαμε με κροτίδες, τώρα είναι το ξύλο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, ενημέρωσε για το θέμα τον επαρχιακό σύνδεσμο γονέων, ενώ αύριο Παρασκευή, σκοπεύουν να καταγγείλουν το περιστατικό στην Αστυνομία. Επίσης έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν με μια σειρά από ενέργειες, όπως διαλέξεις σε σχολεία, για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση